Тврдо варена и четвртина изгмечи му ја или ако даваш блендирај и нема ни да ја осети во палентата и урдата
Ovesni snegulki jabolko i krusa kasicka mozam da ja stavam vo tegle i da bidi vo frizider za vecer da mozam da i ja dadam, i mozi teglickata da sedi na sobna temperatura ?
Мами, маслиновото масло ладно цедено треба да е? И има ли некое ограничување по колку да се става во оброк? 1 милилитар доволно е?
Обично ставам една супена лажица, првпат само кога дадов ставив помалце од пола кафено лажиче. Во зависност од јадењето може и 2 лажици да ставам некогаш, пример ако во пирето не ставам путер, ставам дупло маслиново. Ладно цедено од КАМ користам инаку, тоа црното шише со црвенушкава етикета, супер ми е и за нас го користам и за бебе. Баш го има вкусот на маслиново масло.
Не е многу две супени лажици во 150 гр каша ?! Јас ставам по едно кафено лажиче , а и за тоа се мислам да не е многу
Ја мислам дека е океј, нема ништо друго масно во храната, само маслото. Авокадото е помрсно мислам, а го даваат пола или цело во оброк (ја не сум дала, дека не јадеме ние па не ми дошло при рака а ни на памет да купам). Сега сум на пат накај педијатар и баш ќе прашам.
Здраво мамички Како почнавте воведување вкусови , по колку лажички на ден, како комбиниравте на почетокот и кога почнавте да имате цел еден оброк. Кога воведовте и втор оброк , трет и како изгледаше сето тоа со доење. Фала ви
И баш сподели. Јас немам поима по колку треба да се става , да не ме сватиш дека велам оти треба по едно кафено лажиче.
Јас не ставам многу, обично од око сипувам маслиново. Но некаде прочитав дека 1/4 кафена лажичка на 60гр оброк. Значи таман си ставаш по 1 лажичка.
Пола авокадо е многу во еден оброк на бебе, а цело пак охоо, тоа се многу масти. Јас давам 1/3 авокадо во оброк.
Едно мало лажиче маслиново масло се става во оброкот. Таман си, не е многу. Авокадо се дава само четвртина во оброк два до три пати неделно.
Фала ти. Значи добра сум и со авокадото. Јас ставам по пола авокадо , ама земам од Лидл од тие малите , како љиљакова кора што имаат. И толку,два пати неделно од прилика давам.