Јас така дадов праска, крушка, јаболка и слива за прв пат. Без шеќер правени секако, вода и овошје само.
Женски помош!! Веќе очајна сум Од бебе што лапка и одвај чека нова лажица, оваа недела одвај отвара уста. Или отвара уста и храната ја чува во уста што ќе ја земе. Ве молам за совет како да го натерам да не ја чува храната во уста, веќе секое јадење ми е хорор. Што се не пробав, изигравање кловн, сите играчки, сите книги му ги покажав џабе....
Istoto mi se sluci, si jadese bez problem i bukvalno odednas resi da prestane. Sekoe jadenje e molenje, pomalku jade, cel den mislam mi pominuva vo hranjenje. Eve veke 2 nedeli e taka, nekoj den poloso, nekoj podobro. Jas od dno dusa se nadevam deka e do 6ti skok, do sega site skokovi gi manifestira so nejadenje. Kaj vas koga pocna, mislam na vozrast? Da ne se zabi? Da ne e isto skok vo prasanje? D
За скок, на крај на 7ми сме, скоро 11 месеци е бебе, почна вака интензивно да не јаде деновиве значи пред една недела цел се тресеше за шише или за нова лажица а сега ништо, ќе лапне и цело време во уста го држи.. Си викам можно е да е заб, гледам се лигави, веќе сите 2ки и 1цови ги има извадено
Овесби снегулки... што како? Колку количина, дали се потопуваат од вечер во вода и колку време се варат?
Се потопуваат со врела вода или јогурт ако имаш воведено 10тина мин и така се јадат, неварени. Количина за почеток 2 лажици. Комбинации со банана, јаболко, со јогурт, со малини, јагоди, боровинки... со се ми идат
Пак јас со прашање... Урда по колку ставате во еден оброк? Сеуште немам дадено, ама направив домашна па да знам како да ја замрзнам?
По една голема лажица , од прилика по 40гр на оброк ставам јас. Да напоменам дека оброкот ни е 200-220 гр
8+ почнав со телешко, па мисиркино, пилешко, од риба дадов ослиќ и пастрмка. Во план ми е лосос и ципура сеа, мојов 9+ има
Од 9 е препорачливо да се почне со млечно, претходно само железото е битно да се одржува во граници на нормала
Здраво мајки, ќерка ми е 7+++ никако да прифати цврста храна. Сите начини ги испробав, блендирано, пасирано, мали парченца. исто така неприфаќа шише, вода пие по малку од пчастична чаша( повеќе ја плука) Сокови, чај ништо несака се плука. Само на доење сме, а јас за еден месец на работа тргнувам. Некој совет од вас?