Моите многу сакаа блендирано жолчка со варен компир и морков. Само за да не е леплива кашата ставав повеќе вода од варениот компир и морков.
Добро е, јас мислев само моево дете се потресува за леб. Значи буквално се тресе и аплауз дава леб кога ќе види.
Леле исто, а седнеме на маса и види леб доаѓа со лазење, се беси на столот застанува и ја шири устата колку што му е голема, лапнува и бега да си игра. Ќе изџвака и пак доаѓа. Се дури не станеме од маса
И ние сме лебари. Кога ја викам да дојде за на маса и не сака и покажувам лепче и лета ко кученце за секунда е нацртана до нас. Ама јас па не давам многу често шубе ми е, што знам. Го користам диме интегралниот тост најчесто за нејзе. @LazaLaza дај рецепт за тие интегрални кифлички и кое брашно го ставаш. Бар домашно да и направам да си мислам поздраво е .
https://moirecepti.mk/post/интегрални-кифлички-2 Овие и ги правам само без фил. Брашно најчесто на жито лукс интегрално.
И ми беше многу страв да давам парчиња. А проблем ми е и што мојата не јади многу количински, па со каши ми е посигурно некако. Мојата е 10м. Дури сега овај месец и ставив на хранилката овес варен цело зрно 1ч се занимаваше ,ама бааги изеде (и расфрли исто така). Потоа дадов исто така рендано јаболко, исто на хранилка сама да јади, тоа редовно го давам веќе. И палачинка посна иситнета, збесна по неа. Е тек бел леб кога и дадов, само пикаше в уста без престан и плачеше за уште и уште. Среќа еднаш во годината купуваме таков за тост кога ќе ни текни да правиме, барем нема да го гледа. Јас не сум за да се дава леб, било кој од купечките со адитиви, подобро дома нешто направено бар и јајце/жолчка нешто корисно да има. Ако ти јади добро пробај кашичките пасирај ги на покрупно или пример оставај од нешто парчиња внатре, од морков пример коцкички ситни или компир, ориз, бар оризот е ситен, не можи да се задави од него . Е сеа ќе си поткашла некогаш, ама ништо страшно. А инаку нема ни еден заб.
Па да сите кашички дома ми се до вилушка малце пасирани, ориз исто јаде, а леб мафини и слично уште му немам дадено. Еве палачинка со банана овес и жолчка сабајле му направив изеде скоро 4 Ќе побарам денес леб некој без јајца или пак ќе (пробам) да направам дома Се демотивирам ептен дека сум назад и дека јас нешто грешам во врска со исхранава...
Јаболкото рендано, свежо или рендано па обарено? Претпоставувам свежо ама да си прашам пак. Може е глупаво прашањето.
Majka padnata od mars Nikogas ne sum prigotvuvala proso, a probuvame vkusovi pa toa ni e na red Koj e soodnosot proso-voda? Kolku vreme go varite?
Majki kalinka od koga vovedovte i kako? Celi zrnca ili se pasira? Kako za prv pat kolku zrna da dadam? Ako se blendira toa beloto semce vnatre ok e shto ke go jade takvo smeleno celoto ili ima nesto vo nego ne bas preporaclivo za bebe? Blagodaram
Mene mi kazaa od vecerta da stavam 2 lazici proso vo voda ili 2h pred da se vari, jas staviv od vecerta, sabajleto ja isturiv taa voda, izmiv so uste edna i staviv vo malo tendzerce 1 fildzance voda i prosoto i mi se svari mnoooogu brgu, ne gledav na saat vidov deka e celoto raspadnato kashasto stana ama sigurno ne bese poveke od 5-10 minuti, vodata ja isturiv i go izmeshav so krushka. Nekako chudno mi bese mene na vkus kako da nagorcnuvase ama moze taka treba shtoznam, neka pomaga nekoj poiskusen jas so hranata sum vrvka...
Не давај блендиарана калинка . Тие семкичките се баш тешки за меше. Годинава ќе дадеш само истискана како сокче , Не мора да го пие ка како сок . Стави го во некоја погуста каша . Или со лажичка дај и истискана калинка . Јас во никој случај сега не би давала блендиарана со се семки
Како што опиша вики, ставам одвечер 2 големи лажици просо во вода, сабајле мијам и варам 10мин, мешам со овошје, или зеленчук, па или млечна каша за вечера некогаш правам со просо. Ние си го јадеме, за нас правам мешавина хелда, киноа и просо и додавам печурки и маслинки во пости, многу вкусен и богат доручек ни е.
Majki dali moze kombinacii so cveklo, kako go podgotvuvate dali go varite zaedno so korata ili lupeno?
Со кора варам, лупам, сечам на коцки колку за еден оброк, а мрзнам. Мојов го сака во овошни каши, со житарка и со јаболко најчесто му го давам.
Jas na pocetokot kupuvav bio vakumirano svareno samo na krajot dodavav a sega kupivam malo cveklo i go lupam pa go varam so drugite zelencuci na parea vo chicco aparatot. Nekako mi e prljavko da go varam so kora tamu na parea iako prethodno sekako ubavo ke se izmie nekako mi e shube sepak od zemja e izvadeno i od pareata moze svashta nesto da izleze tamu kaj ostanatite zelencuci i na kraj da izede. Ako nekoj znae ve molam da mi objasni zosto so kora bi trebalo da se vari? Ima pricina ili taka ostanalo od nekoj i nekogas pa taka terame site?
Затоа посебно ќе си го свариш цело цвеклото, па после можеш да го излупиш и да го исецкаш на коцки и да го замрзнеш. Вака колку време ти се вари целото лупено кога го ставаш со други зеленчуци на пареа? Инаку побрзо се вари со се кора и полесно се лупи кога е така сварено, мене свежо ми е многу замарање да го лупам. Исто така не е погрешно и со се кора да се јаде откако ќе се свари добро.