Јас од старт почнав да давам пасирано. За првото блендирав само месо 3-4 пати и го мешав со пасиран зеленчук, за второто ни тоа.
Majki zdravoo. Bebush mi e 5 meseci. Pocnavme so vkusovi pa do kaj 6ti mesec si velam ke imame eden obrok. E sea prasanjeto mi e prviot obrok treba da i e dorucek taka? Moeto kasno legnuva i pokasno stanva (se trudam porano da legnuva pram nekoj trikoj..ama..ke vidime dali ke uspej) dorucekot treba da i e kon 10 11h? I toj obrok mi zamenva eden podoj?
На моите ручек им беше прв оброк, така повеќе ми одговараше во распоредот. За времето на појадок некои денови давав само нов вкус, неколку лажички. Најчесто гледам појадок е прв, но види како ти одговара.
Прв оброк ни беше ручек, па доручек па вечера. Со тоа што кога воведов ручек, од сабајле давав нови вкусови
Jas go stavam na toj eden dodatok za mikser shto e so nozche dolu kaj sto melam i parmezan mi iskacha mnogu mnogu mnoogu dobro kako mrvici mali kako smeleno epten sitno i si stavam po malku vo kasickata za da znam na kraj kolku tocno meso mi izela, ako go izmesam celo a ona izede pola nema da znam kolku izela meso a znaete deka sum poznata po merenje gramovi mnozenje, delenje, kvadratni koreni vadenje...
Кога се воведува блитва, спанаќ и сл, исто 3 дена е? Прочитав дека не се даваат често на бебе, па да си прашам
Од 8ми месец жолчка, после 11от месец белка. Жолчка се дава по шема, прво 1/8, па 1/4, па пола и на крај цела. На пр. Првата недела преку еден ден даваш 1/8, следната наголемуваш. Исто е и со белката.
Со што им мачкате лебчиња на тие што давате? И кој леб да го земам, или пак некој проверен рецепт? Гледам мотивиран е и сака сам да јаде па пробувам да му давам
Давам интегрален леб, најчесто Жито Лукс или Диме. Мачкам абц, авокадо, хумус, путер од јатки. Некогаш во путерот од лешник додавам какао и малку сируп од урма и се прави како нутела.
каков имам дома, таков и давам, во последно време гледам да ја насочам да јаде исто како нас, само без зачини и права м за неа посебно