Јас го давам сирово така, мало кафено лажиче може и помалку во кашичка. Пр. гриз банана и какао. На 8 м дадов прв пат
Да замрзнав, праски,крушка, кајсии,цреши,црвена/зелена пиперка. Криво ми е што тогаш кога мрзнев ми се наполни замрзнувачот, мислев многу има, а зимата не е почната јас имам уште мали залихи.
Zdravo, sakam da prasam kashickite so kivi od kolku meseci gi davate? Gledam ima jabolko kivi i banana, pisuva 4+, isto taka banana i biskvita pisuva 4+ moze li nekoj da mi kaze dali smee da gi jade bebe od 6 meseci? Vi blagodaram
Киви јас не би давала на дете од 4 месеци...киви после една година по правило се воведуваат, јак алерген се..ни бисквита не би дала...мое мислење...а ти слободно можеш да се консултираш со педијатар
Здраво. Ме интересира како и од кој месец воведовте пиперка? Дали само пиперка три дена за пробување или може додадено по малку во оброкот? Како ја дававте, печена, варена...?
Мајки, колку оброци потребно е да има бебе на 9 месеци? Дали е доволно да има 3 цврсти и уште 2 млечни во 12.30 и 21.30 пред спиење. До пред неколку дена се будеше и во 06.30 (трет млечен), но последниве неколку дена не се буди, ја будам јас бидејќи не сум сигурна дали треба да го исфрлиме тој млечен оброк..
Majki treba da pocnam so vkusovi za brzo pa potoa so obrok daj kazete kade bi mozela da se upatam kako odi redot sto odi nekade kade bi lrocitala ili nekoja kniga ako ima da ja zemam prvo mie pa ne sum bas upatena dovolno
Симни си бебе готвач од плеј стор имаш доста рецепти, секоја намирница се воведува 3 дена, прашај педијатар за совет и еве врати неколку страни на темава ќе најдеш еден куп рецепти и совети од поискусните мами, јас така правам.
Млекото им е примарна храна до 1 година. Ако исфрлаш млечен оброк тогаш ставај млеко во кашите. На 9 месеци мојата цицаше меѓу оброци, значи 4 пати сигурно. Сега на 11++ ми се само сабајле и навечер и преку ден по потреба. После година планирам само на вечерново да ја оставам.