Majki 6 meseci me. Dosega jadi jabolko,krusa,sliva, palenta, tikva, brokula, banana. Sega naredno so da vovedam prvo? I kako? Kako prethodno nabaska da mu go davam kolku za proba ili mozi vo celosnata kasa?
меѓу првите намирници што ги воведував, а ги немаш напишано, морков, компир, сладок компир, житарките, гриз, ориз, просо... разлистај низ темава, можеш да мешаш нова со веќе воведена намирница, ја сите ги воведував еден ден
Majki, ste dale li kokosovo mleko? Vo bebe gotvac vidov eden recept i sakam da go probam ama nekako mi e sube radi kokosovoto mleko Malata e 10+
Јас дадов пред една недела, т.е на 11м. Малку се става во тие рецепти нели, не ќе му даваш едно шише да испие
Здраво, каде би можела да најдам табела/список на намирници што може да се даваат по месеци? Мене ми рече педијатарот почни со вкусови ама не ми кажа што можам да давам овој месец, само општо ми ги наброи и рече почни со зеленчук. Неам појма од кај да почнам
Еве една табела на хрватски како насока. Јас давав напоредно зеленчук-овошје. Напиши на гугл табела на дохрана или таблица дохране ќе ти излезат еден куп различни, ама то е то отприлика.
Па веројатно затоа што е потешко сварлива од од тие што се наведени за 6м, па се препорачува да се почне со полесно сварливи намирници.
Јас почнав со банана, тиква, јаболко, круша. Овој месец ми рече тоа да давам а следниот да воведам плус и да додавам нови намирници. Морков,батат, праска, слива, компир , потоа ориз, палента се меѓу првите .
Бебе нема потреба од сокче. Подобро цела овошка да му дадеш, отколку сокче. Ако сакаш веќе да пие, можеш да му направиш компот па да му ја дадеш водичката.