Па не знам искрено, доктор Сајковски вика подобро е цела овошка да изеде отколку да се цеди па сега секој си знае, нели
Не се препорачува сок, затоа што на некој начин му го потиснува гладот и после кога треба да јаде оброк, нема да го изеде. Јас пред 8год купив рачен блендер на Бош, буквално го ,,исцедив,, од користење. Сега за второво дете решена уште од кога се роди, купувам нов. Купив од Комодита. Две кашички ако имам направено. Премногу мазни, не можеш мала количина дс изблендаш. Си се вратив на стариот. Веќе 8месеци и бебе и почнувам се помалку да блендирам, иако мислам дека ова бебе долго ќе ми јаде каши. Вчера прв пат мандарина, се удави и тоа од минијатурно парче, поврати. Брат му јадеше јаболко, се истепа да земе и он. Му пресеков, си гризна парче пак сосем малечко, пак се исподави Денес пробав пак мандарина, лизна малку само. Не се откажувам, некој порано некој покасно, ама ќе не биде сите, само нервиве да ме додржат
Имам дадено путер од кикирики и путер од лешник. Подметнувам во чоколино барем нешто здраво да касне. Земав до сега на crux. Кои други путери од јатки да земам и кој бренд? Не ми ги сака на лебче. Само ако е суво јаде
Од бадем и индиски орев можеш да дадеш. Ги гледав во ДМ ама не земав, не ми текнува што бренд беа. Инаку можеш и непечени јатки да земеш, да ги измелеш и ставиш во кашата.
Јас јатки и се друго мелам во мелница за кафе, ако ти е за во каши додавање. А за путери земам од ДМ од нивните, има посебно од бадем, лешник, кикири и индиски.
Разгледај во Белина Јас од таму нарачав од индиски орев , органски го пишува . Има од све . Инаку еве јас од кои марки имам. Сите ги пише органски дека се и без шеќер , освен од ф'стак . Тој има малку шеќер .
Фала ви мајки, имам и нешто јатки ќе сомелам а може и фстак да пробам. Иначе мојава знаела да јаде . Ама не сум знаеЛа што.... Јадеше боранија нешто касна нешто фрли и на крај и дадов една житна плочка со јаболко и манго од дм. Ја пишува без шеќер. Ја смота цела.
Шо убаво. Ќерка ми ми ги фрли макароните на земја Неможам да превртам со очи толку колку шо сакам од нејзиното нејадење веќе
Малку бе мами касна. Ама за мене е славење. За 8килца ваљда доста и е . А вакак кога не сака и даваш нешто друго или? Пошто мојава ако не и дадеш не се тегне и не бара храна. Не можам да разберам кога за 12-13м дете ќе речат ми бара насабајле или пред спиење млеко. Како ли бараат?
Рика како да го колат. Помодрува ако не му дадеш точно во 19:30. Насабајле Не ми бара , пошто станува еднаш накај 02 по полноќ , и наутро во 07:00 се залепуваме до хранилката и викаме Ањеееее. Кој знае што му значи
Поради тоа што се алергени над 12м. Ако нема склоност кон алергии можи и порано, претпазливо за почеток мала количина. Мојата е со алерги и пред неколку дена лижна путер од лешник, помалку од зрно ориз, заврши на детска со урбазон. Јас ова на поголемата и давам.
Ќе стане нервозен, вришти, се кара. Или ќе отиде во куња и ќе вика ам ам. Ќе јаде и пак е мирно дете и оди на играње.
Да прашам само, зошто давате Агаве, како замена за шеќер? @Bubce38 кај тебе го видов, а на нет се утепав читајќи лоши коментари... Agave is not a healthful replacement for table sugar. While it is less harmful and more natural, people who are closely managing blood glucose should avoid agave. The high fructose content can reduce insulin sensitivity and may worsen liver health. Agave is also a higher-calorie sweetener than table sugar
Hahaha skroz se pronajdov vo ova ‘kako li baraat’… Eve 10m, jas ne sum cula plac za hrana. Inaku za puterite od jatki, jas zemam od nanas_taste, gi ima na Instagram, super se, imaat dosta vidovi i sosem se prirodni.