Да си набавиш млеко од проверен производител, кој чува крави. Да си квасиш ,правиш дома сама кисело млеко, па јогурт. Павлака не би можела
Следно за воведување вкусови ми е батат, па ориз. Како ги подготвувате, и каков ориз давате, ние што јадеме или?
@Rubiii бататот се вари, исто како обичниот компир, само му треба помалку време за обработка. Јас ориз обичен во зрно што го готвам за нас, варам и за бебе. Потоа блендирам со овошје, месо, зеленчук.
Овој да, има и на Холе. Ако ставам ваков ориз го спремам посебно со ад млеко или вода, бататот сварен па изблендиран и се мешам на крај во тањирче. Ако давам обичен ориз го варам и со бататот заедно во блендер и малку водичка додавам
Тешко тоа да најдам. Него јогурт најдов во Bellina, мада мислам дека тој е како павлака. Ќе купам и ќе пишам искуство. дали е поблиску до јогурт или павлака. а наидов и на Imlek Bello дека имаат органска павлака и јогурт од кравјо млеко но во Србија, не во Македонија. Во Македонија имаат само кравјо млеко
Како воведовте како вкус: 1. Целер? Само целер или мешан со нешто (На пример компир)? 2. Праз 3. Кромид И по колку дена дававте од овие вкусови?
Јас земав од DM Bio. Го има во секој DM маркет и е поевтин од HIPP и Hole. Доброто е што се подготвува за 1 минута, затоа што е како снегулки. Јас го варам овошјето/зеленчукот и во таа вода (според мерка) си го правам оризот, а и друго како палента, овес, просо итн... Внимавај на овие купечките.... треба да се јадат во одреден рок. (4 недели од отварање на пакетчето - ова за тие од DM). А може и возрасни да го јадат тој ориз.
Ние сме сега на воведување вкусови, почнавме од овошја, и сега сме на зеленчуци секое по 3 дена еднаш дневно, а овошје каша микс за дорулеќ како оброк. Ми нема логика матичната што ми го вбројала оризот меѓу зеленчуците ...
Можам да дадам телешко ? 7+ е. Со син ми 7 дадов. Што друго давате на 7? Гриз и овесни планирам да воведам следно…. @MissJD може слика на тој од дм? ќе одам за кратко да пазарам па да и земам и јас
Да, јас на 7 дадов месо. Моето е со низок хгб па јаде секој ден месо. Исто, глутен воведов од 7, до жолчка и млечно почекав, мислам крај на7ми почетот на 8ми месец дадов.
Бататот брзо се свари, го испасирав, но малиот пиел млеко кај баба му... Дали ќе му биде нешто ако така испасиран го чувам во тегличе од каша на собна темп? Вкусови воведуваме, денес прв ден батат ќе му е ама ќе морам накај 6ипол да дадам.
Избегнувај да даваш нови вкусови после 3часот, за да имаш време да следиш ако појави алергиска реакција. Инаку да, можеш да ја чуваш 2 часа на собна температура после подготвување. Ако не ти е испасиран сеуште, испасирај го пред да го дадеш да не оксидира побрзо.