Можно е од морков да не може да кака? 3 ден морков давам? 3 дена нема какано од кога и почнавме со вкусови.
И јас не можам оброк уште да воведам. Не е многу заинтересирана за јадење. Уште само пробува вкусови. Ама се љути на сред хранење. И јас тој момент кога приплачува устата отворена користам прилика лажицата во уста да и ја ставам или авионче ја лажам . Кога ја хранам ми ја фаќа лажицата со устата и како глодалка да е ја гризе.
Јас дури сега на 9+ месеци можам да кажам дека јаде 3 оброка. Од 5ипол до 7 месеци, се со гадење фаци беше ефвај лажички. Ручекот најслатко ми го јаде, односно зеленчукот, посебно со мевце кога е. Не очајувајте, ќе пројадат сите.
Јас денес дадов брокула од Хип, ми се слоши од мирисот, а таа си лапка и морковот многу го сака, а круша плука Има и мојата проблем со мешето од ко почнавме, многу гасови и се мачи, денес дадов малку сокче од Хип од слива разблажено со повеќе вода, и со лажичка си пиеше, па ќе видам како ќе делува.
Jaс за меше тоа на Хип од слива го дотурав во кашичка. Класично сокче и да нудам нема да го пие. Теоретски по состав смее, потреба нема. Бар дур можеме и не бараат сами.
Не давав јас до сега ама дека се мачи за какање го зедов тоа од слива. Од шише ни вода не пие мојата, ама вака со лажичка малку голтна, ќе видам дали ќе делува како кај нас.
Мајки имав разговор со советник за мајки за почнување со вкусови. Ми даде совет да направам повеќе од еден вкус (пример јаболка) и да ги замрзнам во калап за мраз, па по потреба да вадам. Имате давано вака? Се мислам свежо приготвено е најдобро ама ме замисли оваа сега
Јас вчера дадов брокула ќе повратеше кутар денес тиква си ја изеде скоро цела кашичка Морковче кога дадов му направи запек, јаболче сака, слива ОБОЖАВА. Давам два дена еден вкус, сега и комбинации од понеделник ќе почнам.
Мојава од шише ништо не пие. Ја гризе цуцлата и не влече. Ај пробав вода со лажица, отвара уста јас радосна и таа ја плука цела по лице и тече и директно у врат. Ни лигавките не помагаат цела водена се прави па мора да и облечам нова блуза. Само да цица сака. Од друго ништо не е воодушевена.
Зависи колку ти јаде.јас би ставила една лажица ама не преполна на сред палента и со лажичката од бебе ќе земам од палентата па ке ставам и неколку трошки од урдата и така ќе испробам неколку лажички да јаде