И јас имам читано дека по некои педијатри (воглавно надвор од МК) телешкото е на старт на дохрана, а во некои земји (мислам скандинавските) повеќето житарици (без оглед на глутенот) се прва ставка во исхраната.
Мене ми имаат кажано дека јагодите се појак алерген, ама свежи јагоди, ама овако преработени во кашички не биле јаки алергени. Па сега не знам. А инаку да, секој има своја табела.
Денес дадов за прв пат блитва изблендирана со ориз, морков, пашканат и тиквица. Му се допадна и изеде околу 200 гр. Ќе видиме после со овошјето како ќе поминеме. Земав и кокосово масло од Зегин ама бидејќи прв пат дадов блитва да не се јави реакција па да не знам дали е од неа или од маслото Совет?
Jas kokosovo ist den dadov so nov zelencuk,ne razmisliv za nego ok pominavme,ne pomisliv deka e novo xaxaxa,ti kako sakas,pa maslinovo koga davas zarem vnimavase ??? Jas ne
Не сум дала уште маслиново. Имаше стомачен вирус па ми беше страв да не го протера уште толку. Утре планирам и тоа да дадам
Туку ве апат ли вашите бебуши. Јас чуствувам ретко апење за сега, но некое непријатно грепкање да. Се мислам дека секој момент ќе загриза.
Vo nekoi tabeli na fb gledam kivata e 12+,a ovde po merkatite gledam kasicki so kiva vo kombinacija so dr ovosje 4+?
Имаш ли искуство со готовиве каши? НАскоро не чека патување па нема да бидам во можност секогаш да и давам домашно спремано, па ќе морам да воведам готови во тој период. Која фирма, или со кој состав да зедам?
Сега земав во германија на хип и алнатура.Овошните се сите ок,зеленчуковите се со мн лош вкус .Самата јас ги пробав.Мојата не ги сакаше воопшто зеленчуковите. Како фирма алнатура би ја бирала пред хип. Составот зависи од она ти што имаш воведено досега.
На доење е или на адаптирано? Обично ако е на доење се препорачува до 6м само на доење, јас на 5ипол почнав по некоја лажичка со каша бидејки сок не сакаше ич да пие
Мајки и убави деца среќна нова! Почна бебе да јаде јаболко и морков. Од утре каша од морков, па после ми рекоа банана. Прашањето ми е како дозирате колку кашичка ќе јаде. На 7.01 полни 5 месеци. Овие три дена јаде по една супена лажица кашичка од јаболко, ама кога ќе снема плаче и ммка за уште. Сок од морков со лажичка внесува еднаш во денот по една супена лажица. Инаку на АД е. Знам дека секое дека секое дете е различно ама би ми годел секој совет. Педијатарот ми рече до крај на месец да заменам оброк со овошје...
пробај сокче, ако сака да пие ама немој да заменуваш оброк со сокче.. давај му на почеток по малку помеѓу оброци од млеко
Се исто буквално, само плус праска и брокула имам дадено. И мене ми се чини дека секој ден исто давам.