Јас денес и дадов печени круша , јаболко и банана (свежа нели ) изблендирав ,се маф направи , инаку не јадеше кај мене ни јаболка ни банана , за од готовите кашички ич не правам муабет тие не сакаше ни да ги помириса
Така ќе продолжам и јас , ама еве месо на пример , риба .... Ај кога ќе дојдам до нив ќе му ја мислам
Јас затоа воведов ручек и вечера. Наутро спие и цица. Нема кога појадок. Вака полесно ми е. Мојава инаку ќе се најаде убаво и ако и дадам да цица, пак цица. Ама не многу. Јас дека воведов месо, во зелнчуковата, ручекот додавам месо. На пример два дена. Значи секоја нова ја додавам со стара. Млечните каши исто, не ги воведов за вечера туку за ручек, порано, да не е доцна ако има реакција. Јас освен инстант каши немам идеја што да давам за вечера. Дадов гриз денес со АД на Холе што е, инстантот. Ама што друго? Купив овесни исто инстант на ДМ? Имам и обични. Ама немам идеи за вечера. Синко една каша јадеше само и ретко вечераше и врска немам што се дава.
А кисело млеко, јогурт, урда воведе? Ако да, можеш тоа. Има просо млечно на холле, го сака мојата. Хипп имаат готови исто. Ако си вовела млечни можеш пример палента со к.млеко. Лепче со јогурт… И мали се за бисквити некои и тоа би било опција…
Од млечно само оние инстант млечните каши и АД. Друго не, ќе почекам малку. Леб немам воведено. Само зеленчук, житарки, месо и млечни каши воведов. Денес проба и јаболка.
Што ако е 10+ мислам дека пак се вртам наоколу со вечерата. Лепче и јогурт К. Млеко и палента( не ми сака мн.кисело млеко) Зеленчукова домашна чорба Гриз со овошје Млеко со бисквита и банана Јаболко со бисквита Мислам кога ќе почне да јаде парчиња( се молам за тој ден) ќе имам поширок спектар. Мафини, јајце, палачинки,макарони, шпагети...
Траги од јаткасти плодови значи дека на иста линија има и јатки, ги чистат машините но може да остане трага. Така да, немаш мака од тоа.
Некој да не има искуство со чашкава ? Шише не сака , па сакам да пробам од чашка полека , гледам некапечка е , специјална за таа намена , за учење
Јас ја имам за ќерка ми , само без рачка. Не сакаше вода од никакво шише, пие од “нормална” чаша како и ние или од оваа. Се радува кога ќе успее да повлече вода и сака уште Син ми пак, никако не научи како да пие од истава Она научи пред 7-миот месец
Istoto mi se sluci i mene. Samo placese na golemo,go nosev vo sistina mi rece doktorkata moze od sliva mu e. Imase temperatura,mnogu loso pominavme.
Zdravo utre pravime godinka sakam da dadam domasno kravjo mleko odobreno i od pedijatar ama malce me buni taa mi vika mozam da go dadam cisto bes razreduvanje dokolku malata imala probano kiselo mleko kaskaval sirenje.. nie imame probanoo jogurt izvarka ama kaskaval i sirenje po nekooja ronka samo sme kasnale. Majki vasi mislenje kako da pocnam i ako treba da go mesam so voda kolku so kolku treba i taa mi rece da ne davame poveke od 500ml vo 24h
Од кај е ова и шо пари? Вчера ми пукна филмот, земав фрлив една "некапечка" со клунче (како и да ја местиш она само си капи) и сега само со една остана.
Девојки со какви лажички им давате вкусови предложете некои силиконски кои се добри? Оние на кидс ко многу се скапи вредат ли