Можеш ,има и ситни вакви ако не ти ги јаде овие . Има и инстант овес на дм , пишував во темата, со АД и го спремам и многу го сака. Сабајќе спремив гриз+праска , затвори уста. Ама за овесов, втор тањир спремав По овесот ,ко мајка и
Мајки ај еден совет. Во вторник ќе прима вакцина бебе а планирам да почнам со вкусови. Колку дена после вакцината да почекам или не мора да чекам?
Тука прочитав нешто такво, па намерно прашав да ме упатат поише, но во Идадија ми рекоа нема врска, да си тераме со вкусови ...
Јас воведував нови вкусови без разлика дали болен/здрав. Мислам, ако е ок детето да има апетит, значи давам ако ми е по ред нешто што ми личи полесно. Ако сметам дека е алерген, не давам тогаш. Е сеа, коа давам нпва инстант каша ми е шубе за реакција, па давам прво за доручек еден ден. И тие во зегин малце се неписмени, 2 пати барам каша една инстант, различно ми даваат. Прво ја барав Овес коморач јаболко-ми дале само Жито-јаболко. Ајдр ја обожава бебе. Вчера ја барав таа со слива на Хип, таа ми дала Пченка со овошја. Ме мрзеше да се враќам искрено.
Заборавив да прашам, денес прв ден брокула, дадов на хип 2 лажички, ја ставив во фрижидер. Можам и утре така? На самата опаковка стои дека може нареден ден,ама ме интересира како правите
Не видов постини, ќе земам и такви само нека јаде, јас секако му ги изблендирав со рачен блендер, сака мазни каши не е по парчиња. Овес има инстант на ДМ марката?
Мене па ми рекоа 3 дена да не воведам нов вкус, ако имал реакција да знам дека е од вакцина, а со воведување на вкус, можело и од намирницата да е.
Бебе има пробано морков, компир, јаболка, круша следно ми е тиква. Сакам да додадам ориз на милупа имам ама незнам дали чист или со нешто да додадам. И цвекло и авокадо смеам ли на 5 месеци?
Значи толку многу сум се потпрала на форумов што не ни ми текна да прочитам колку време од отварање може да стои кашичка, а за секој еден продукт прво тоа гледам Тука видов 3 дена и така си терам. Прееска ми текна да видам пред да дадам 3 ден слива па среќа таман сме Инаку слива чиста несака да чуе, ама денес камуфлаж со банана и направив
Денес дадов батат прв пат сварен во комбинација со јаболче, многу бендиса. Дали за утре ќе одговара со слива и јаболко за да нема проблем со мешето или не оди таква комбинација?