@Srcka28 со што сакаш. Каква замисла имаш во глава. Јас не го мешам сеуште со млечни производи, да сд искористи максимално железото од него. Вчера на пр.имавме батат, жолчка, спанаќ, брокула, тиквица
Фала за споделеното искуство. Сепак прееска се олесни без ништо да и дадам. А можеби пробиотикот помогна. Инаку кака редовно ама сабајле имаше како топчиња покакано. И цел ден се напнуваше. Па читајќи тука дека морковот правел запек ме фати страв и реков да предземам нешто со време. Ама добро е прееска се покака како што треба.
Вчера дадов јогурт прв пат, мислев дека е целосно оздравен од грипот, ама сношти ми крена тт еднаш, дали денес да дадам јогурт втор ден или да одложам? Педијатарот ме советуваше нови намирници кога е здраво детето.
Мајки вчера ја отворив кашичката, проба две три лажици од тегличката и не сакаше, па ја сатворив и ставив во ташната, во џебот како за термос што е. Дома ја ставив во фрижидер. На мисла ми е дали денес да дадам од нејзе. Јас ја пробав, ок е. Да давам или да фрлам?
Бебе денес апна малку и не сакаше повеќе, а гладен беше. Да давам на сила или да се откажам кога несака да јаде?
Јас не нудам на сила бидејќи пак нема да јаде, карактер си е тоа А и не постигнувам ништо ако "турнам" некое лажиче плус. Оставам на времето да прифати
Има некоја листа во кој месец што да давам и што да комбинирам? Ако може некоја членка да постира, нашиот педијатар само рече давај му