Фазава кај секое бебче различно а за давање оброк ја до сега може да кажам мноооогу треба трпение и живци хах бар мојава до сега не е нкој јадач али вака со совети нека споделат и другиве изгледа треба сите могучи комбинациии чудни да им се даваат хах за да бендисаат што нас не ни се вообичаени хах. Иначе тој гризот со бебето на сликичка го давате
Добро утро Кога почнувате со вкусови кога ги давате? Дали сабајле ко ќе стане бебе прво кашичка да проба па да цица или обратно?
Сакам да воведам овес, имам овесни снегулки, можам да ги изблендирам со варено јаболко и така да ги дадам? Инаку сме 6 месеци и една недела.
Не знам што имаш воведено. Јас блендирам овес со млеко, го правам во овесна каша и кога ќе биде готово додавам гмечена банана, кокос и мелени ореви.
Според мене, моментално Нутрино се доста добри, Холле, Бебевита. Последни би ги ставила на Хип, некако не се најнај.
Ги има скоро во сите аптеки, поголеми маркети. Само не знам дали имаат поголем спректар на вкусови. Најди ги на инстаграм, мислам дека вршат и онлине нарачки. Ти се исплати да порачаш количина директно.
Денес бебе за прв пат проба месо. Компир, морков и пилешко месо. Јадеше 2 пати по малко сакаше уште ама да не го форсирам толко. Утре пак ќе дадам исто па после следува авокадо и ќе полнам со ориз, гриз.. И сака многу вода да пие после јадење. Кога ќе го тргнам шишето плаче.
Дали е чисто овошје? Каква е структурата? Конкретно ме интересира за праска, со оглед на тоа дека нема свежа за воведување