Јајце (жолчка) како даде Јуле? @JuLleE Кај нас како се препораките ? Знам за син ми цела вечност се воведуваше
Пола дадов првиот пат. Следниот ден пак пола. Ова недела првиот ден пола ипол, вториот ден дадов со белката. Жолчка пола и белка пола. Следниот ден и правев палачинки од цело јајце, ама болна и не јадеше. Видов дека не се исфрла, нема реакција и дадов. И за синко мислам не давав осминки, четвртинко, деветинки.
Мајки зеленчук приготвен од дома и во тегличка од готовите кашички може да стои 3-4 часа? Баш околу ручек шетаме и цело време е со купечкиве каши..
Вода давам само кога јаде ои 10 20мл зависи кога како. А тиква печена само тиква давам до ад мешам, а од зелните тикви што се со морков давам.
Сакам да воведам какао за железо, па да ми кажете од колку месеци се дава и по колку и со што да го дадам, има на дм органско какао да земам или било кое.
Земи 100% какао, ако мислиш на дм био тоа е какао за колачи исто како на Краш, само био (во состав не е само какао)
Имате ли некој список за доручек ручек што ќе давате на бебушките или од денес за утре правите? Јас веќе не знам што да и дадам па сега список и правев за секој ден од неделата што да јаде, кога беше само доручек по лесно беше. И дефинитивно не ја сака бананата не и ја давам повеќе. Првиот пат и дадов само банана не сака, па со јаболка пак не, сега со тиква пак не едвај јадеше.
Купив овесни снегулки на Холе Сакам да ги воведам со некое овошје или зеленчук за да малце од малце се навикне малава на еден оброк. Е сега читам упатството има микион варијанти, јас би да ги мешам со вода и со соодветен зеленчук/овошје. Прави некоја од вас така само со вода и дали е задолжително масло да се става читам и тоа дека пишува
Оризот на холе со вода го правите ли? Не ми излезе нешто wow wow или таков е Кој сооднос го правите со вода? Не ми се молзи а ад ако земам ќе треба да го фрлам зошто нема да го користеме многу многу
Jас уште немам воведено, како и медот и неколку други намирници, се препорачува после 2 години: https://solidstarts.com/foods/cacao-chocolate/ За железо можеш леќа, грав, месо, риба