@irena.1 некаде прочитав дека 50 грама веќе се смета за оброк. И јас и давам на малата исто, отприлика во исто време како ти, со тоа што оброк во 11-12 го јаде повеќе количинаку, а вториот оброк 50 грама. Јас и сепак давам и веднаш потоа и го давам млекото и таа го пие скоро цела доза како и вообичаено. Изгледа сеуште и самата се навикнува на овој оброк. @Miss.Sweet и ја не знам веќе што. Чекам да избие и ово запче на малечката што ја мачи, има намален апетит, па за две недели веќе глутен да воведам, па и млечни. Нема што да чекам веќе. После оди и жолчка. Јас инаку и со месо телешко почнав. Кога оно млечни производи се воведуваа?
Авокадо, батат, брокула. Од пред некој ден дадов вишни и кромид мнооогу малку. За 4 дена веќе ќе бидеме 7 плус па ќе има уште намирници, во прв ред месо, пиперка. Има уште некои ама треба да препрочитам во списокот вака не ми текнува.
Ве молам за совет да ми кажете како можам да му направам налик на супа на 7 месечно бебе од намирниците кои се за таа возраст.
Па се исто само изблендираш и повеќе вода. Можеш да ги вариш намирниците заедно со месо, и месо да не го блендираш, само да додадеш таа вода во којашто и месото се варело.
Jas deneska varev paskanat, kompir, batat, lukce malku, brokula. Se toa go iscediv, no vodata na strana ja zacuvav, izblendirav se ubavo, kompirot go pasirav + maslinovo i staviv vo dlaboko tanjirce, a od gore isturiv od vodickata sto ostana i ne izmesav ispadna kako pire so supa odokulu i si kombinirav, te vodesto, te kasa mu davav
Na pocekot mnogu i mnogu boli a sega imam nekoi hormonski poremetuvanja i imam poslabo mleko, cica i koga kje mu snema koga kje me zagrizeee, pak go vrakjam so nadez deka kje cica i pak ap griznuva inace ne samo na bradavica, koga kje naceka golo mevce odma grize, raka, vrat, na strana na gradata, na ramo hahaha
Мајки имате ли искуство со овие бисквити на лино. Случајно ги видов на проспектот од зегин. Пишува од 6 месеци. Сте давале ли, имаат ли глутен? Види го прикачениот фајл 235913
Јас ги давам овие од некаде 8-9 месец, откако почнав со глутен. Тие лобело ми имаа одвратен вкус. џиџи бебе се преблаги за мој вкус. Решив овие да ги земам и таман се. Не му давам бисквити секој ден, сепак и овие се полни со шеќери и сл. глупости, но за некогаш давам со млеко, гризолино, или во некоја овошна каша кога ќе ми испадне течна ако ставам на пр. праски од компот.
Мајки овчо сирење од кога смее? (домашно) Или никад? Појма неам дали е тоа здрава опција за било кого
Колешки случајно ја отворив првата страна од темава и си подзинав зарем за 5-6 години толку се сменил светов, или уште од тогаш си има луѓе со луди идеи морам да цитирам: "Моето бебе е 2 мес и 20 дена јас му давам адаптирано млеко но пак беше гладно бараше дајаде на час и половина па почнав да му давам грисолино од 2 мес а сега почнавме и со кашичка од јаболко и круша, исто и мандарина му давам немало нкаква реакција супер си напредува сега е 6100". Кога го прочитав ова отрчав у кујна на мојов петиполмесечен да му сварам гравче, оти нели, доцниме...
Купив телешко месо. Ми кажаа да зоври водата и да го ставам да се вари и за четириесетина минути ќе биде готово. Може ли на сред варење во него да го додадам зеленчукот. Како вие го спремате? И по колку месо за почеток. Мене ми се се исечени по 50 грама, ама пак големи ми изгледаат. Ми рекоа ќе се стопело. Како го замрзнувате? Варено или живо? И дали е штетно од вечер да го сварам, и другиот ден да го додадам во зеленчукот. Уф, куп недоумници.
Jas go varam 1ipol saat mesoto vkupno so varenje na zelencukot zamrznato mi e svezo, go odmrznuvam koga treba i varam 1h i nekoi 10-15min samo mesoto i 10-20min so zelencuk (zavisi sto.. nesto pobrzo se vari nesto posporo neli)... i sekogas pravam odma davam, ne znam dali moze od vecer za drugiot den...