Јас го користам .задоволна сум од 6 месеци го користи син ми.ставам јаболче претежно но може и друго но ако е тврдо како морков на пример прво морковот обари го да смекне
Дали можам да ја искористам водата во која се варат батат и тиквица за да направам ориз од Хип? Знам од некои зеленчуци дека не се користи водата, ама не ми текнува од кои освен спанаќ. И за спанаќ да прашам дали користите замрзнат од Фриком?
Јас не сум чула за друг зеленчук, освен спанаќот, дека не се користи водата. Еве денес тиквичка имав во оризот ставив малку водичка да биде потечно. Спанаќ до сега само baby свеж имам дадено, не мрзнам, истиот ден спремам и за нас го јадеме економија Еднаш неделно сите јадеме спанаќ
Мене големиот не ми јади спанаќ и за сите цело време различно готвам. За малово посебно, јас на диета, мм почна со пост, големиот си бара тоа што сака едвај чекам сите заедно да јадеме ама уште долго ќе е вака изгледа. Ќе побарам по маркети бејби спанаќ не ми текна на таков.
Nekade okolu 11 ni e doruchekot posle nekogash zaspiva bez cicanje nekogash so cicanje e sega treba i ruchek da vovedam kolku chasa posle doruchekot da bide ruchekot? I za meso ako moze da mi kazete na pocetok kolku pati nedelno davate i po kolku gr.
Јас идев доручек, млеко, ручек значи околу 6 часа размак под претпоставка дека оброк држи 3 часа сит. Само што тебе доручекот ти е касно, ручекот ќе биде вечера ако одиш така. Јас давав доручек 8/9 макс. Месо 5 пати во неделата по 50 гр.
Мојава само отвара уста и после повраќа многу и е значи. Од денеска само еден оброк ќе и давам. Па на 7+ ќе и воведам втор. Пример станува во 10 цица и кај 11 и нешто не може веќе да издржи пак бара и плус сака да спие затоа и давав тогаш каша ако не и дадам каша секако ќе и дадам да цица и после спие. Пошто ми бара.. Исто, многу брзо цица од новороденче е таква. Максимум цицала 15минути.
Мами, Планирам да почнам со воведувањето на вкусови. Ме интересира со што треба прво да почнам? По колку лажички се дава и како се приготвува? И уште нешто Со каков блендер ги блендирајте кашичките, рачен или?
Со лесно да ви иде нема правило некои со јаболче некои со морковче бар нашиве педијатри гледам ептен поделени мислења имаат како решиш тоа дај и прво за проба бар неколку лажички 2 или 3 дена по ред исти вкус па воведи нов после, јас со рачен блендее ама можеш и било каков
Јас ги послушав советите тука и земавме рачен. Супер е. Можеш во што сакаш да блендаш. Кашичките се како купечки. Прво давав по 1-2 лажички, па 3-4. Уште немам стигнато до 100 гр. Јас до сега имам воведено морков, компир, тиква, батат, тиквичка, брокула, јаболко, банана, круша и утре сме на праска. По три дена од вкус. Немој да се чудиш ако се дави, држи во уста, 'рка, плука. Две недели се мачев и сега само не отвара уста ако не е нештото благичкоЕве денес варев блендав за 4 лажички да изеде. Повеќе заврши на него отколку во него.