Ако е тврдо на допир е зелено и не е за јадење. Треба да биде помеко на допир, но не и многу меко. Ама ти обајснив. Мала е разликата помеѓу зрело и презреано. Најчесто го користам во комбинација со банана и некоја житарка. Инаку авокадо не се вари, се јаде свежо. Кога почнав да давам лепче или да им правам палачинки, им правев намаз од авокадо.
Женски на доење со љубов кај Јасна имате попуст на модул воведување на цврста храна и доење ако и треба на некоја https://doenjesoljubov.com/product/...BE45DjiXKlYCnlBgfug8_oXRbM1BD6NjXqF5TrRv1uJCs
Кас денес прв пат внесов втор оброк и дојдов да читсм дали направив пметно ние сме за два дена 7 месеци, имаме доручек оброк обавезно житарки со нешто, денес дадов втор оброк благ компир морков и авокадо. Не знам дали беше ок. Се изеде и сакаше уште се дереше страв ми е да не претерам. Немам појма како треба
Јас воведов втор оброк на 6 и нешто месеци и тие неколку дена ми повраќаше. Изгледа многу и беше. А само отвара уста не знае за доста. И сега само еден оброк давам не ми повраќа. И сега не знам кога да почнам втор да и давам пошто многу цица. Имам едно прашање колку ги држи сити еден оброк вашите бебиња. Мојава цица на 2 часа обично. Ама кога ќе и дадам оброк не може да дочека после еден час бара да цица. Ова му доаѓа како млеково појќе да ја држи сита од оброкот. А си јаде повеќе од 125гр.
Дали некој ги има користено? Ние обожаваме слива , денес ги видов во стокомак ги земав за кашичка па не знам како да и ги спремам , ги лупите ли предходно?
Јас имам домашни нелупени замрзнати, кога давам вадам и ги ставам во врела вода одма се лупат, знам, само околу лупењето те насочив
Да да, тоа ми беше дилемата , не бев сигурна лупени- не лупени супер ќе и ги спремам утре со круша и палента , омилената комбинација