И мојава исто само блендирано , банана не јаде пасирана јас сварена палентата после и ја блендирам со овошјето , а вода едвај некоја лажичка само ако испие шише не сака да види
Авокадо со слива и круша имате мешано? Не ми оди некако ама банана не и давам, има мака со мешето. Или со јаболко да дадам?
Пробав и така не сака. @Srcka28 и јас мислев да ја изблендирам и палентата со овошјето а маж ми ме направи будала хахах инаку исто вода не сака да пие.од шише па ништо не сака да пие. Вода давам со лсжица повеќе и завршува у врат. Не сака вода и точка. @kristina.k јас имам дадено еднаш со слива. Еднаш со круша. Многу е убаво. И јас мислев само со банана дека е убава комбинација. Ама сфатив дека авокадото е неутрален вкус и таков шмек им дава на другите овошја/зрленчуци што ги прави поубави повкусни. Дадов и јаболко, цвекло и авокадо и беше многу вкусно.
Не се вари. Па само со житарка не знам. Помешано со друго овошје и со житарка можеби. Пошто само авокадото без друго овошје тешко е за јадење. А и нема никаков вкус. Барем за мене.
Абе они за памет делење први се Јас така кога ќе ми искоментира нешто му викам, ајде повели ти , и одма ама не..... знаеш јас... , ако е не ќути и не се мешај
Јас приметив дека сабајле кога ќе стане од спиење не јаде скоро ич и за џабе фрлав. После дремнување накај 11-12 јаде скоро цела тегличка. Иначе настојувам на еднаш да дадам, после не давам.
Јас палентата му ја блендирам. Првиот пат само ја измешав со овошје и не ја сакаше. Следните блендирана и ја јаде
Zdravo majki. Nova sum na forum, no odamna ve sledim, ve obozavam prekrasni ste Sakav da ve prasam kakva riba davate i kako go gotvite?
Авокадо со круша плус било која житарица им е омилено на моиве. Никад не ми бојкотирале и секад плачеле за уште.
Feel free, neka jade bebe, ne mu davash chokoladi da mu napravish problemi so bubrezi, mu davash zdrava hrana, samo kje ti pokazhe koga mu e dosta, I da e prejadeno, kje bljucne vishok. Inache, topla preporaka da namalish so zhitarki, prilichno se teshki za varenje, vnimavaj na konstipacija
жолчка палента, жолчка моцарела ржан леб, жолчка киноа, просо хељда, домат жолчка ржан леб,жолчка ориз магдонос, жолчка компир кромид/магдонос несолено сирење тарана без јајца, жолчка варена пиперка грчки јогури или к млеко