100мл вода ставам да зоврие, ставам 1-2 лажици палента и бркам додека да стане густо. Со секое овошје ја мешам може и со зеленчук. Сум давала палента, морков и тиквица. Денес за доручек и давав палента и каша од јаболко.
Jas vo 120ml voda stavam 2-3 kapki maslinovo maslo i 2 supeni lazici palenta i go gotvim 5-7min.Ako e po gusto mozes da dodavas voda dur go mesas. Go davam so kiselo mleko ili grcki jogurt, ili nekoe ovosje. Ja da prasam plaviot griz so bebe na slika kako go spremate ?
Здраво. Дали можи да ми кажете како воведовте леќа,грашок и боранија? Како ги подготвувате и по колку за почеток да давам? Фала ви имајте убава вечер
Авокадо да вариш е исто како банана да вариш.Апсолутно погрешно.Не мора да јаде воопшто штом не сака свежо.
Леќа со нас јадеше манџа што правев, грашок и боранија во каша со било кој зеленчук и месо. Грашок замрзнат давај, не конзервиран.
Па не знам околу десетина зрнца, јас се одприлика ставам околу 1/3 од зеленчукот на пример и плус месо.
Добро утро Дојдов и јас да прашам за боранијата Од која давате со оглед дека нема свежа сеуште? Купувате замрзната? Кисело млеко кое го давате? Сакам да дадам 7+ е малово мислам дека со тоа повеќе ќе ги сака зеленчуците, ама кое е најмалце кисело? Месо кога воведовте за проба дали со купечки каши или варевте дома? Убав ден мами
Боранија и јас деновиве планирам да дадам замрзната Кисело млеко земам Алпско и со спанаќ или палента го обожава. Дадов со лепче ама кисело и беше,па членка ме посоветува од Бучен козјак и јогурт и кисело млеко да пробам. А за месо земав свежо дома,варев и давав да проба дури го воведов убо. Сега земам пример пола кило телешко,го варам и замрзнувам поделено во чашки по 50 грама. Вадам по потреба сабајлето па до ручек се одмрзнува и мешам со тоа што планирам да јади тогаш за ручек.
Мајки, со температура сме веќе 3 дена, смеам да внесувам нови намирници? 7++ сме сакам кисело млеко или јогурт да му дадам да се освежи таман.
Кои се знаци на алергија? Не знам дали е црвено малку кај устето што бришев или храната. Инаку дадов адаптирано, ориз во прав и круша. Адаптирано не сум дала до сега, веројатно не би требало да е до тоа бидејќи си цица, круша имам воведено, оризот остана.