Мајки ваков гриз смеам да дадам на бебе 5+? Нема воведено глутен ама планирам порано да го воведам, тука пише дека содржи глутен. Некаде пишува дека гризот е 8+ некаде 6+, а овде на кутијата е 5+ па не знам дали да воведам
Zdravo mamicki Moeto malo mace sega ke polni 6 meseci pa me interesira kako da go davam sirenjeto vo ishrana iako e se ushte rano za toa Kako moze da napravam sama doma ili da kupam negde po marketite vo germanija ,da mi preporacate So shto zapocnavte od ovoshje I zelencuk? Jas veke I imam dadeno jabolka,krusa,banana,morkov,kompir so morkov,pashkanat I mlecna kasha za dobra nok za sreka nishto ne odbiva si jade sve mislev deka ke odbie morkov i pashkanat no bev voodushevena ke vidime ponataka kako ke bide ☺️
Кисело млеко дадов сега на 8.5 месеци од алпско(неутрален вкус баш има). Наводно најквалитетни кај нас биле од Бучин Козјак ама па тие покиселки се. Си велам да се навикне на вкусот па и дома би правела
Моментално е тоа, не знам што беше но и кај моето така се појавуваа црвени флеки околу лицето и вратот. За кратко се повлекуваа. Од јаболко пример првиот пат немаше никакви знаци, после тоа чат-пат му се појавуваа од него. Исто првиот пат кога му дадов слива и ананас се појавија. Ако е низ цело тело или почне да отекува, повраќа и слично тогаш е реакција на алергија.
1. Како знаете дека е време за втор оброк? Почна бебево насилно да станува. Се бориме додека јаде. Ме тегне за раце, ме тепа, бута во уста, очите му стануваат како беснило да има. 2. Дали бараат и е нормално да цица 10 минути после оброк? И покрај тоа што и вода пие. Бебево ми е огромно и гладно постојано.
Мајки шго одите на работа, каков распоред на јадење имаат вашите бебиња, колку оброци? Јас само го дојам, сега почнав со дохрана, виведов доручек и од вчера почнав да давам и вечера. Кога ке тргнам на раб ке бидам отсутна од од 07 до 17.30 а бебето ке треба мин 4 оброка да има додека се вратам. Дали да воведам ад, дали да се измолзувам, не сум паметна, ај ве молам искуства.
Јас на твое место би дала АД. Тоа е мачење ако се измолзуваш а бебето претпоставувам ќе биде над 9 месеци.. Не само мачење и голема обврска и реално ќе ти се намали лактацијата ако не доиш толку саати, ќе немаш доволно млеко за потребите на бебе. Можеш да даваш да цица навечер пр за успивање.
Јас воведов кога почнаа да ми бараат млеко по 3 пати навечер иако денски пиеја редовно што не беше случај пред тоа.
Бебето ке биде точно 9м кога ке тргнам нс работа, ама мнигу време ке сум отсутна 10.,5 часа меѓу оброцкте мора да има ужини или млеко.
Јас воведувам еден месец од оброк. Сега воведувам трет. Инаку и мојава цица после оброк и тоа кога е најадена. Мојава цица повеќе од новороденче. И тоа навечер. Ме цеди буквално. Сега воведувам трет оброк и се надевам дека ќе се намалат ноќните подои. Преку ден цица помалку, зависи колку јаде.
Не бебо ќе му даваш да цица кога сака и колку сака може одма да бара после оброк цицањето е многу повеќе од оброк близина утеха гаси жед може така заспива и слично. Ваков одговор добив кога прашав консултант за доење зошто бебе после оброк бара некогаш да цица
Истото ми се случуваше кога почнавме со цврста исхрана. Стануваа у 12 па у 3 па у 6. Цицаа па пиеа цело шише млеко. Сега гледам пак почнуваат со ноќни будења, изгледа време е за вечера. Само чекам да направиме некој ред со спиење зашто вака како што се немам кога да им вметнам вечера а да не им укинам млеко.
Вчера си спиеше убаво оти вечераше убаво. Мојава има омилени јадења и кога јаде од нив е супер. На пример гриз и банана. Значи ако јаде банана, цела чинија ја јаде. Сега не вечераше добро и еве ја се разбуди и сега си игра. Јас воведувам појадок, само термините да ги ускладам морам.
Утре првпат планирам да дадам палента. За првпат неколку лажички давате или колку пола тегличе на пример од кашичките на хип? Не знам да не претерам па да му дадам многу Инаку купив ваква палента од зегин.
Значи јас ред неможам да фатам со мојава Ако го јаде доручекот, ручекот не и е погоден, ако не и е погоден доручекот тогаш па ручекот и се погаѓа. Јас стварно незнам дали воопшто детево мое ома воведено оброк и кој? Доручек или ручек? На 7+ може кисело млеко така? Морам тоа да дадам и месо па да продолжам со други зеленчуци зошто вака несака да чуе Ни ред за јадење, ни ред за спиење да се имало