Ај па ти колку мед има, плус преработен е, а не е чист. Вака се теши Јас врска немам кога дадов, ваљда после година оти мојов не ни јадеше докај 2 години. Леле ручек јаде по два саати. Штом изеде 10 лажици се опуштам Да беше банана досега се ќе беше изедено. Ама ако денес околу 20 лажици изеде од рибата, бататот и морковот. Инаку не ми јаде воопшто количински многу, некаде околу 90 грама отприлика на оброк. Само гриз и банана јаде повеќе. Битно јаде нешто.
Bebe 9 meseci Dorucek vo 9 sabajle, rucek vo 12h, vecera 15h, vo 18h pijat 150ml mlekce so kapki i zaspivaat okolu 20h. Se budat okolu 23h pijat uste ednas 240ml i prezaspivaat. Periodov cesto se budat i spijat nemirno. Se mislam dali e vreme za uzinki? Za da mozam vecerata da ja pomestam za podocna... Mi treba sovet za da vidam dali e ok ili nekade gresam... Koj e vasiot raspored na hranenje?
Да, прееска едвај се покака. Ама не ќе да е нормална кака. Тврдо беше. Се вцрвени и вриштеше. Уште немам воведено слива. Тек втор ден ориз сме. Не знам дали да го прекинам, па слива три дена да давам.
Така де, ја па што зборам. Башка еве ја здрава права 10 год има ништо не и е Јас приметив мојава дека повеќе сака топли каши. Пример овошна каша купечка па и домашна на собна температура не ја сака, ама ако и сварам јаболка и круша со ориз блендирано маф го прави. Сега бидејќи ми прави бљак од сапанќ и компир се мислам да и уфрлам ориз топол или ту мач да не е?
И мојата тешко кака, некои денови ич, а секој ден скоро ставам или сокче од слива, или суви сливи блендирам во кашичките или готова кашичка. Мислам дека зеленчукот во вториот оброк и прави проблем, ама па не можам два пати дневно овошје да давам и мора и житарици да ставам, не ја најадува чисто овошје. Тиквата дали прави запек? Сакав да и дадам денес за ручек, да не е нешто потешко.
Како беше таа шема со жолчка? Јас дадов 1/4, па преку еден ден 1/2, па 3/4, а денес планирам цела жолчка. Цела недела воведувам жолчка преку еден ден. Колку пак ќе изеде бебе аман. Ја рендам во палента и кисело млекце ставам. И не јаде се. Бисккидс јаболко се вкусни, ги грицка. Лино смоки исто земав, сака да држи во рака и сам да се рани. Млечно воведов. Вчера дадов лепче т.е. мекото од геврек. Радости дека јаде исто со нас. Си брка со прстето и си става во уста. Душа.
Од оризот е, предизвикува запек. Затоа ми препорачаа понатаму да воведам. Ако имаш воведено јаболко, мешај со јаболко а можеш и водичката каде што се варело да дадеш. И никако не мешај со компир, морков..
Не мора по 3 дена да воведуваш чисти, јас мешам цело време со веќе воведени намирници, а и житариците не ги давав така без ништо. Оризот не е алерген ама прави запек.
Сајковски еднаш кажа хипп ако ни се репер за здрава храна за бебиња што смее и што не смее, они во кашите од 6 месеци сите овошја ги имаат и месо и зеленчук. Можеш и по тоа да се водиш што кога да воведуваш.
Велат дека бројките на кашичките се за текстурата, ама не знам немам нигде прочитано како е точно. Тие што се 12+ вистина имаат парченца, не се блендирани мазно.
Zdravo majki Nie sme 7 polni meseci I nie imame problem so kakanjeto ama samo suva sliva ni pomaga Pedijatarot mi rece da ne davam cesto kompir i morkov posto stvarno imavme mnogu maka i placenje. Duri i malce krv imase vo poslednata stolica. I jas od sto se isplasiv pa vekje 1 nedela ne i davam zelencuk poso e vaka ama pa ovosje si jade redovno. Sto mozam drugo da pocnam da vnesuvam? I kolku pati ima vaseto bebe obrok vo tekot na denot ..za od 7 m nagore.
Имам слушнато, не сум приметила. Хипп не знам кои се со парченца, можда густината е различна. Како и да е, пример ја зема кашата болоњезе, а е од 6 месеци.