Kazite predlog za pojadok? Mojava palenta ne saka. @Srcka28 po tvoja preporaka ja blendirav pak ne saka. @kristina.k ja probav i na hip i pak ne. Ocigledno ne saka palenta. Proso isto. Samo orizot na hole go jade. Ama nekako ne mi odi oriz za dorucek. I ovesna kasa od dm davav i taa slabo mi ja jade. Sto da dadam drugo, dajte mi idei?
Житарките multigrain hipp +овошка Гриз -со авокадо , банана и какао Гриз -со сливи,авокадо Гриз со банана и вишни и грчки јогурт Палента пробај со печено јаболче и изблендирај. Просото мојата го јаде маф со авокадо +сливи или др.овошка Авокадото право убава текстура и кога го има маф е и се бара уште кај мојава
Глутен немам уште воведено, може да дадам од овие multigrain и така да воведам? Или треба посебно да ги воведувам сите состојки?
Житарките пожелно е да се потопуваат преку ноќ за да се намали фитинската киселина што ја намалува апсорпцијата на железо и цинк. Значи некиснати житарки се нутритивно посиромашни.
Мами, ние вчера почнавме со пробување на вкусови. Започнавме со готова кашичка од јаболко. Вчера и дадов 3 лажички, а денес изеде 7 лажички . Задутре планирам да дадам кашичка од морков и јаболко, па ќе видиме како ќе ја прифати таа
Со што и го припремаш овесот? Јас само со вода , намириса ли дека со ад сум и правела каша , плаче уште пред да ја проба
Да и и јас исто само со вода,ама супер е некако поубави и поише ги јаде овие на дм и таа со банана што е него ли на хипп. Работата е на сабајле житарка и овошје горе доле тие се комбинациите
Јас вакви слични од бејби лове од дм зедов и на сите пишуваше над година па му давам а 9 месеци се. Зошто така пишува незнам.
@Erika.greeneyes да можеш јас воведов со гриз. @shz јас го користам плавиот гриз со бебето Какао ставам кога го варам гризот , со авокадото и банана како чоко пудинг е и е превкусно пробај @VirgoStar и јас сум приметила дека мојата повеќе јаде од дм тие од кутија што се отколку хипп. @Srcka28 слободно со вода. Мене препораката ми е со АД за секој доручек и вечера бидејќи е поситна па во секоја варијанта да прима млеко. Инаку, на син ми со вода ги спремав секогаш.
1. Кога и како воведовте маслиново масло? Дали по 3 дена и него го дававте? 2. Дали бебињата имаат потешкотии за какање откога почнавте со храна? Пример по 2-3 дена да кака, макар и слива да сум дала.
Јас на зеленчуковите каши и кашите со месо ставам само маслиново тоа повеќе за ручек го ставам. Да има потешкотии, не кака како порано што какаше.