Сега воведовме трет оброк на 8 месеци,ме интересира до кога се обработува термички овошјето пр:јаболко,круша,вишна… дали може и свежо веќе да се даде блендирано.
Денес прв пат дадов батат варен испасиран само со вилушка, бебе не го прифати, одма како нагони за повраќање, приметив дека има како кончиња низ него како жилки, го поминав низ цедлче, мазното пире го изеде без проблем, значи текстурата не му се допадна.
Може ли од ова просо да дадам на бебе, пишува дека е органско?Пишува може да спдржи траги ид јаткасти плодови и сусам, без глутен.
Бебе денес и вчера несакаше да јаде. Ни зеленчук ни овошје. Ок ли е ако е само на млеко или да нудам каши?
Давате ли круши од маркет, купив денес, маж ми се буни да не сум ги давала на бебе тие биле едни од најпрскани овошја со јаболката.
Zdravo Sakam da prasam instant orizot od hipp mora isklucivo da se prigotvuva so hipp mleko? Nie sme na Aptamil...
Ti blagodaram na odgovorot mnogu Me zbuni upatstvoto deka bese naglaseno za hip. Od utre bebe ke se frli na degustacija