Им ја вадам лушпата и семката и ги варам кратко. Во истата вода го правам и гризот. Додавам и овошје по избор: кајсија, дренка...
Грав од кога дадовте? Матичната ни рече можам да дадам 10++ сме, а и на градинка тргнаа алиии рано ни е за јадење таму со што го комбинирате?
Јас свежо исечено на парчиња го замрзнувам и на секој оброк го варам. Варам во експрес лонец за 30 мин готов му е ручекот
И јас пртежно така дека секако и зеленчук треба да спремиш исто ти се фаќа пак вариш непто вака бар одеднаш се сварено и свежо да јаде планирам сега за парзнициве да воведам јајце поле колку. Реме од јајцето виведено можеше риба?
Мамиии ваков грчки јогурт давате ли? И ако давате од кога можам да давам? 7++ е бебка ништо млечно немам дадено ниту кисело млеко.
Од 8+ се млечни по мојата табела.Ако сакаш дади и порано.Јас давав обичен јогурт битолски или бучен козјак и к.млеко, грчки немам давано.
дали може да дадам млад кромид,веќе имаме воведено стар кромид на возраст 8 месеци и по колку количински ставате.
Кај мене се од 6+, некои од 7+. Не знам дали е правена по новите препораки и дали избрзувам, уште немам дадено ама во план ми е.