Posle kolku vreme od probuvanje vkusovi ste vovele obrok? Uste probuvame ama me interesira kakov napredok ste imale so voveduvanje obrok I kolku grama bi se racunalo obrok? Isto sakav da prasam, koga probuvate vkusovi dali probuvate konstantno sekoj den ili pravite pauza vo denovi?
Мами дали може да направам ручек за 6+++ Компир, морков, тиквичка, пилешко месо и брокула или брокулата не иде во оваа комбинација?
Оди зошто да не, ама не се препорачува толку многу намирници на мало бебе, заради пптешкотии со варењето. Јас никогаш не ставам повеќе од 3 намирници
Јас мислев дека може да се мешаат повеќе намирница. Ми остана половина од кашичка дали можам да ја ставам во фрижидер и да ја дадам за вечера или многу е тешка за вечера треба нешто полесно?
koga ke napolni 6 meseci i ke pocneme so kasicki sakam doma da mu pasiram dali da kupam nutri bulet dali toj ima opcija da pasira osven sto e i blender ili posebno da kupam aparat za pasiranje i posebno za blendiranje?
Како го правите гризот на холе? Според упатството 100гр вода со 100 гр млеко и 6 лажици гриз ми излегува многу течно. И со какви лажици мерите? Јас ставив со на бебе малечките може треба со поголеми
Со рачен пасатор каква испаѓа кашата? Досега му пасирав со вилушка, не се буни парченца да има, ама кога е гладен не му се чека ни минута, па се мислев да земам пасатор за побрзо, само не знам да не испаѓа ко блендирано?
Штом не сте почнале да блендирате, немој ич. И рачниот пасатор ја ,,пасира,, баш храната иако некои се со повеќе опции. Терајте како што сте почнале, нема потреба да се враќате чекор назад.
Ние сме 6+++ Сабајлево прв пат ја дадов оваа кашичка. Во нејзиниот состав пишува дека има обезмастено млеко во прав 15% Просо 10% Дали ова млеко е исто како што го давам хипп комбиотик или со ова се смета дека имам воведено млечен производ? Од просо немам дадено, дали со ова 10% се смета како воведено или не?
Заради тоа и прашував, ако испаѓа мазна каша да не го враќам назад кога веќе не му сметаат парченца. Ништо тогаш, нека се стрпи некоја минутка плус Фала ти за одговорот.
Здраво, која варијанта за прв оброк после станување наутро ја преферирате : прво млеко, после неколку часа појадок (каша) или обратно, прво појадок, па после неколку часа млеко?
По колку лажици да давам к.млеко во еден оброк и со што најчесто го комвинирате? Инаку дефинитивно не сака палента ..ќе се обидам уште еднаш ама тешко..лапне две три лажички и толку