Јас не нудам. Секако малку јаде и помеѓу ручек и вечера пие млеко, во овој случај само млекото го давам порано
Majki pocnavme so dohrana pred mesec dena, ama bebo nikako da prifati ovosje, neznam kako da podnetnam, sekoj den probuvame ama povece od 1,2 lazicki nema sansi. Dajte predlog,nemam ideja za dorucek vekje. 6 meseci sme
Ќе си го засака, па зарем постои некој што не јаде овошје? Ич не се секирај и мојата не јадеше овошје па сега почна во гриз, ориз мешај. Давај и тоа што сака зеленчук е супер ако јаде
I jas se nadevam ke go zasaka, ama vece mesec sekoj den neuspesno griz nemam dadeno uste, so palenta i oriz kombiniram, so avokado probav j nesaka
Денес сме полни 6м и имаме воведено доручек. Бебе јаде цела тегличка од 120гр и некогаш бара уште Сакам да воведам ручек. Со што да почнам и дали и ручекот постепено се воведува или може цела тегличка ако пројави желба? Со кое месо почнавте и колку пати дававте на почеток?
Штом сака зеленчук, место доручек можеш да даваш ручек. Доручек понатака ќе воведете. А овошје и зеленчук комбинации сака ли? Пример морков и круша? Или тиква и јаболко?
Јас ручек, по препорака воведов месец по воведен доручек. Почна со вкусови на 5,5. Цела тегличка за доручек на 6, ручек воведов на 7. Ручек одма давав колку сака од мала тегличка
Кај мене многу брзо воведовме оброк, бараше сам, не се гадеше од храната, лапаше сè Сега вришти за уште кога ќе ја изеде тегличката па одма после јадење морам да го залажам со некоја играчка. Приметив дека после кашичката дремката му е подолга, веројатно убаво се најадува. Затоа, сега одма сакам да воведам втор оброк.
Така и правам, за ручек си давам колку сака да јаде зеленчук. А од сабајле по препорака на педијатар да нудам овошје со тек на време да прифати. Пробав к комбинации, и од сите пробани само тиква-јаболко и морков-јаболко барем малку ги сака Ке чекам да помине 5 скок, може до тоа е
За брзо ќе почнам со вкусови имам домашна блитва од кога можам да ја воведам дали може на 5+ да ја воведам или рано е.
Рано е, блитва е исто ко спанаќ, дури и потешка е, не брзај. Смрзни ја, ништо не и е, јас ја сецкам и ја мрзнам како магдонос кога мрзнам, да можам да си вадам за сенешто по малку.