Јас давам ваква и бебе повеќе ми ја јаде кога е малку пожолтена Давав колку сака, ама мешав со веќе воведено. Пример јаболка пола и тиквичка еден круг, така правев. Веќе воведени повеќе ставав, а новата намирница прво малку, па зголемував до 3ти ден
Воведов к.млеко, дали со тоа се смета дека сме вовеле млечни или и урда,јогурт треба три дена да давам? и уште едно прашање. Дали може да се дава домашна урда од кози несолена на бебе? Благодарам
Може јас таква и давам. @Srcka28 што ужинки има? И јас ќе тргнам наскоро а не знам што ужинка да давам.
Па најчесто овошје само , испасирана банана , некогаш плус со некоја друга овошка , или шмукалче... или овошно јогуртче....
Па јас да ти кажам и блрндирам овошје и малку јогуртче ќе и ставам , две лажици на пример, многу сака јогурт и к.млеко , инаку од готовите знам повремено да и дадам од нестле тие јоголино што се.... чисто колку да и сменам....
Инаку од септември здравје ќе оди во градинка , од менито во градинката што го гледав скоро секој ден имаат овошно сокче за ужинка ... па по тоа некако гледам , сок не сум и дала , како каша и давам јас ...
Во каков облик им го дават јадењето на јасли знаеш ли? Мојава не сме почнати со прачиња, а септ ќе иде и она
Не знам да ти кажам јас почнав да и пасирам, не и блендирам веќе , се надевам до септември полека и парченца ќе јаде
Бебе и денес одбива храна. Не ни пробува, не ни приближува лажица до уста. Ни вода сака, ни ништо. Плаче пола ден и на секој саат бара да цица. Му дадов брокула во раче (ја сакаше многу) , ја држеше половина час, не ја ни лизна. Ни играчки не става во уста.
Како воведувате лубеница и диња. Имам жар црвена, многу сакам да му дадам. Веројатно свежа се дава, ама дали пример за појадок да јадам?
Како им комбинирате какао на вашите малечки? Имаме намалено железо па пробувам со сите можни продукти