На првото дете му дадов во тие гумените цуцли за овошје. Не ми одговараше со ништо да ја блендирам, вака како ужинка шмукаше.
Кога да почнам со парченца храна? Нешто како смоки, чоколадо и сл грицка, не е лаком, полека го обработува, голта па бара ново ... Малиот е полни 10 месеци.
За 2 дена правиме 7 м. Денес дадов гриз со праска (од тој плавиот со бебе). Дали тоа значи дека имам воведено глутен? Исто како Др вкусови 3 дена ли се дава?
@Alexandrite ke ja spremam na parents. Sega sveki mi kaza imalo ubavi kajsii. Niv bi gi pecela kako jabolkata, taka se najubavi. Ili I kajsiite na parea?
Jas imav jabolka neprskani (lanski) Eden najlon I da ne skapuvaat gi ispekov, ispasirav so viluska I gi staviv vo Mali teglicki ,neznam okolu 50-60gr ako se, I gi vakumirav vo rerna. Sega gi cuvam vo frizider, pa ke kombiniram po potreba. Istovo go planirav so kajsiite. Kako gi miete prethodno? Da otstojat vo voda so soda bikarbona?
4++ sme I mi e strav barem do godina da bidat termicki obraboteni. Jabolkata mozda mozev zasto bea neprskani ama ete gi ispekov.
Треба да воведеме ручек, 6+ сме и го носев малиот во Систина и таму ваков совет ми дадоа: Месо - од 6,5 месеци телешко и пилешко. Месо засега за ручек да јаде преку еден ден и тоа повеќе телешко, помалку пилешко. Од житарици ми рекоа дека апсолутно сè можам веќе да давам. Овошје - Можам да давам сè освен цитруси и шумско. Да го варам до 7 месеци, а после свежо. Зеленчук - можам сè да давам освен патлиџан, краставица и модар патлиџан. Мешункасти, на пример грав и леќа можам да ставам по неколку зрна во кашичка за да му се привикнува стомачето. Млечни производи ми рекоа од 7м, а за јајце и риба заборавив да прашам. Дали и вие месо дававте преку еден ден на почеток? Си велам да не му е малку, голем јадач е... 50гр да е парчето месо ми рекоа. И дали може да сварам парчиња телешко и да ги замрзнам со водичката во теглички па да вадам по потреба?
Ова да, другото оти патлиџан и краставица не? Ме интересира, се учам за второто. Со првото заебав работа секако според препоракиве