И јас имам дома непрсксни јагоди, се мислам дали да дадам 7+ сме. И како треба да ги дадам да ги сварам и да ги измешана со некое Др овошје или може свежи да се дадат? Јас се уште се варам до сега немам дадено ништо свежо освен банана и авокадо . Исто ли се воведуваат 3 дена?
А како може да складирам јагоди? Сега почнаа да даваат род, но моето уште нема 7 месеци. Дали може да се замрзнат и за неколку недели да дадам од нив?
Јас сакам утре да направам омлет со 1 цело јајце на бебе. Нема ништо да ставам ќе пржам на малко маслиново масло. Денес дадов вишна и не беше воодушевен.
Почнаа да продавате цреши и кајсии смеам свежи да и ги давам? 11 месеци ќе полни за некој ден. И каков двопек давате?
Да, јас свежо го давам овошјето сега, освен јаболко ако е многу тврдо малку го варам ептен кратко и боровинки колку да се пуштат дека замрзнати. Само ми е страв од содата што ги мијам, а и да не ги мијам исто ми е страв од толку многу пестициди. Дали имате заприметено дека во ден два се расипува овошјето? Постојано фрлам по цели кутии.
Јас лично давав свежи. Прв ден давав чиста јагода, да јаде сама. Втор мислам давав со грчки јогурт измешани исто свежи.. После тоа со палачинки како џем правев. Немаше никаква реакција, исто дадов на 7+
Мајки, после скандалот со зеленчукот од Албанија, многу се плашам од зеленчук и овошје од маркети, немам домашно ниту сигурни продавачи.. овие денови само купечки кашички давам, и додавам месо, жолчка или житарка. Толку лошо се чуствувам поради ова. Каде купувате сигурно овошје и зеленчук?
За консултација. Варен бататот или печен, па пласиран и замрзнат? Сакам да пробам. А бидејќи и ние сме сме јаделе досега, треба да смислам да го вклучам во нашата исхрана плус со таа на бебе.
Го варам. Немам готвач на пареа, инаку на пареа би го спремала. И јас сега прв пат пробав. Сличен вкус со тиква ми има. Спојлер
Исто, и праски и кајсии и цреши од Веро одма ми скапаа. Сега купив од пазар по малку, да видам дали ќе се поарни.
Девојки печено месо има некој дадено и од кога?Некако вареново во последно не ми го сака ама ич што се не пробав и со све испомешав ни телешко ни мисиркино јок не знам друго чаре кажувајтееми јајце слабо јаде никаков протеин не венсуваме неделивеее