Како потаж да , некаде после 9ти месец и воведов , види нека и се смири прво ако не да не има дополнително мака
Јас го варам оризот 1:3 , (една мала чашка како мерка и три од истата вода ) Палентата 100мл вода со 1голема лажица палента
Mamasitas mozda ke zvuci glupavo ama moram da prasam. Denes za obrok imame morkov I brokula, ama staviv malku I ne mi se dopolnuva teglickata od 125gr za da se znae obrok ,pa sakav nesto da dodadam. Moze avocado da stavam? Ili dajte nekoj drug predlog. Kompir nejkev da stavam zasto vcera jadese.
Колку вода им давате кога почнувате со прихрана? Досега дека само на ад, докториве ни викаа да не даваме вода, ама сега на топлово со прихрана мислам дека им е неопходна. Јас им давам по некоја голтка, ама колку би требало реално да пијат?
Истото ќе го прашував и јас. Започнав да ставам во шишето околу 50мл кога почнавме со вкусови, која ја пиеше, повеќе од времето, не ја пиеше целосно. Сега со жешково се мислам да нудам вода почесто, па ќе видиме колку е заинтересирана. Не знам која е горна граница дозволена.
Јас ставам во шишенцето 100мл вода и таа ја пие во текот на денот, најчесто остава најдоле можда 10мл. Колку сака нека пие, не форсирам.
Јас им дадов по 30мл, кратко по кашичката. Едното дека не е фан на храна водата со сласт си ја испи. Другото, јадачот, се засркна, очекуваше млеко или кашичка, па плачеше, ама после ја допи. Значи им треба, прежешко е, ќе пробам како што викате до 100ка дневно, по малку, и така на млеко намалуваат веќе.
Ве молам некој предлог за вечера, се едно те исто вртам, а башка сега бевме на одмор па јадеше во принцип само готови каши. Бебе е 10м. Давам палента со кисело млеко и кус кус, друго не знам
Јас воведов со чоко овес каша. Сварив овес со млеко и какао, имаше повеќе од годинка додадов мед и коцка темно чоколадо, мелени јатки и чоколино беше жива глупост во споредба со ова.
Белка имам дадено два пати по еден нокт, не појави реакција. Денес планирам тарана со јајца, можно е сега да има реакција или пројде “опасното”?
Белка се воведува осминка, четврт и пола, на крај цела. Така беше бар за бато. Некогаш не е само до намирниците и до количината е. Дај прво белка повеќе па после ќе видиш.
Овесна каша се дава на 5м? Уште сме на пробување намирници, секој 2 дена по една. Сакам да пробам со овесна каша за да можам да мешам со овошје. Ако смеам да давам сега од која да купам?
Имам купено мелено ленено семе. Само така се додава во овошна каша на крај? Нема потреба да се вари/пече или?
Мислам дека нема да појави мама, штом си дала така. Јас не воведував четвртини, осмини омлетче му направив, прсти излижа . Можеш едно јајце омлетче да направиш на маслиново, првиот пат како лентички му исеков неколку а наредниот веќе скоро цел омлет изеде
Рано е за житарки, почекај бар 6+. Пробајте ги овошките и зеленчуците и после и овесот. Овесот е безглутенска житарка, но поради тоа што во фабриките каде што се пакува се пакуваат и глутенски житарки често е контаминиран. Ако ептен сакаш да воведеш некоја житарка почни со ориз.
https://www.instagram.com/p/CtYZkbJMhpp/?igshid=MTI1ZDU5ODQ3Yw== Izvinete sto ke se ubacam, ama ubavo e da se procita. @Secret-Angel7 jas bi ti preporacala proso mesto oriz.
Слободно дај му овес Попари го со врела вода, убаво да искисне, после додај АД или мајчино и овоше и изблендирај. Прсти ќе излиже
Денес првпат дадов грчки јогурт, утре ќе дадам пак. Дали после тоа слободно си давам други млечни производи? И дали се рачуна дека сум ги вовела веќе млечните?