Сакаме да почнеме со немлечна храна, па ме интересира, дали започнувавте со они кашички hipp baby first apple, или им варевте дома и ги пасиравте? Ме буни, јаболката се прскани 20 пати, а пак купечките кој знае какви се и колку се обработувани. Хелп
Мајка,како за почеток почнав да давам дома приготвувана храна за бебе,но како минеше период моето бебе јадеше,па не јадеше,така што во тој период само сакав да јаде и небитно ми беше тоа дали ќе биде приготвена од мене или купена.Почни како ти мислиш дека е најдобро,јас сепак мислам дома припремена храна е подобро(но во моментов давам јас купечки каши)
Јас дадов на 8 месеци и тоа и тоа мама. Боровниците замрзнати ми беа само со жешка вода ги оставам да постојат малку а цвеклото го варам.
Кога се смета дека е воведен еден оброк? Две недели пробуваме вкусови, а веќе сакаат да изедат цела мала тегличка. На ад сме, досега пиеја 4×120 и ноќе 2×135, ама откако почнавме со кашичките, им ги давам околу 10,11 и после тоа издржуваат без млеко до кај 2, па тој оброк значи веќе ми е заменет со немлечен? И уште едно прашање, тиквичка освен со морков, со што друго мешате? Вака чиста не ми ја бендисуваат, а сакам да ја воведеме.
Телешкото месо, до сега секогаш го спремав оброк за оброк, но сега сакам за 3-4 оброци барем да ми е однапред спремно. Според вас што е подобро, пастеризирано во тегла или сварено па замрзнато?
Јас го варам и додека е жешко го делам во хипп теглички и го затворам. Кога ќе олади го ставам во замрзнувач.
Jas dadov na 5m borovinki, bevme izlezeni I kasata bese so jabolko I borovinki za 4+ A cveklo moram da pocekam domasno,edvaj cekam da dadam bidejki sobrav mnogu recepti I sakam da gi probame
Би требало да е исто, месо е месо. Како ви реагираа на краставица? За мојот гурман е без вкус и не ја сака ич. Таман што сецкав за него сега таратур си направив. Многу ми е стресно воведувањето на храна. Претерано, и се си мислам дека малку имам воведено. Ама дека има АД и плус алерготест правевме, па повеќето работи и не смеам да ги давам..
За некој ден ќе наполниме 6 месеци и денес за прв пат дадов манго згрешив што дадов толку рано или можам и утре да и дадам до сеа нема реакција.