Сварен. Многу брзо се вари, боцни со виљушка низ него. И јас претходно немав правено за нас, па откако почнав за неа, пројадовме и ние Можеш и да го замрзнеш, претходно бланширан.
и јас го зедов истото кокосово, едното девојче го јаде, другото не незнам може нема да сака кокос па јас си го ставам во шејковите, а некогаш и на коса прочитав дека ја прави сјајна а да прашам леб кога воведовте? мислам за трошки леб во некоја каша, или во кисело млекце
^Јас од 9 месеци го воведов прокељот и добро го поднесе, ама не го давам често. Деветиот и десеттиот месец само два пати и дадов, а сега по еднаш неделно.
@joy1 па и другите но ле интересиеа од тебе посебно дека знам дека си против сокчиња. Што мислиш за давањето цедени сокови? Морав пак да воведам,очајно е со нејадењето. Ете денес исцедив три јаболки( дека не пуштас баш сок,одиние бордото) едно мало цвекло и две мандаринки. Поминаа низ соковникот па низ цедалка. Додадов пеесет пеесет вода. Во едмо шишинце со се вода,испадна 60 гр само јаболко,во тоа му ги ставам навечер капките,а друфото со цвекло и мандаринка одма го давам. Тоа со се вода исоадна 90 гр. Вчера само цвекло и јаболка.
Давај цедени сокови без шекер секако.Постепено намалувај ја количината на вода за разредување за да имаат поголем ефект.
Понекогаш кога вака одма ми одговараш а јас нетрпеливо чекам,ми иде да те изгушкам. А таа количина е доволна на ден или можам и повеке? Јас мислев да не ставив мн цвекло и мандарина? А боровница можам? Девет ипол сме.
Од овошје никогаш доста Кога веќе не го јаде со лажица нека го пие.Немаш друг излез моментално. Можеш и боровница,да.
@joy1 @galapce Мајки сеа ве читкав, може мандарина од 9 месеци? Ние сме 11, јас мислев треба до година да чекам за цитрусни овошја. А имаме грипче, трмпература над 39 цело време, ептен би сакала мандаринче да дадам. Можам? Мислев рано е.
Mojot pedijatar na 10 rece deka mozam da pocnam. Dadov mandarina na 10 I pol meseci, nikakov problem nemase.
Mamicki ajde sea edna mala pomos ako moze Do sea probavme jabolko, tikva, krusa, morkov, kompir i sliva. Sea planiram dodeka napravime 6m da kombiniram od ovie namirnici. Pa sto so sto najvise kombinirate i dali mozam da pocnam da dodavam proso i palenta i kako gi davate? Vo zelencukovi kasicki ili moze i vo ovosni? A kokosovoto maslo sto go kupiv ( postirav pred nekoj den slika kakvo zemav ) kamen tvrdo e, a na sobna T go cuvam (24°) i neznam kako i kolku da stavam
Просо и палента од 6 полни дадов.Одат буквално со се и овошје и зеленчук. И моето кокосово е тврдо а го чувам и во фрижидер така да гребам со лажичката.Околу пола(може и помалце) лажиче ставам но не секој ден бидејки делува лаксативно. Од комбинации најмногу јадеше морков со јаболко или слива со банана.