Воведување на цврста храна кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од ROSII, 29 ноември 2009.

1. eatpraylove90

eatpraylove90 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    Fala mila za odgovorot :* Epa mislev i banana da mu dadam da proba ali veke 6 vkusovi proba, a znam so banana ima poveke kombinacii :) A od kokosovoto maslo mi rekoa da probam na lice da mu stavam ke mu omeknala kozata posto nekako gruba mu stana i vcreveneti delot kaj bradata i obrazite...Sto mislis ke ima efekt? Do sea od hipp koristev pa probav od oruginalnata pavliceva i malce mu omekna ali pak se vcrvenuva. Prasanjevo znam ne e za temava ali mnogu majki go koristat kokosovoto maslo pa ete da spomneme i sto dr moze da se iskoristi :)

2. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.084
    Допаѓања:
    328.622
    Можеш да му ставиш.Прво ептен малце чисто да видиш како ке реагира кожата.
    @Biodevojka е експерт за кокосово :) може подетално да ти објасни.

На eatpraylove90 и Biodevojka им се допаѓа ова.
  3. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.085
    Фала драга @joy1 , @eatpraylove90 во темата за кокосово масло ептен зборувавме за сите употреби, прочитај ја. Ако те интересира нешто повеќе слободно прашај во секое време. Поздрав.

На eatpraylove90 и joy1 им се допаѓа ова.
  4. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    kolku кокосово се става? i samo во овошна каша ли? кај нас едната го јаде другата кога ставам кокосово овошјето го плука... :( па останува за мама :)

5. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Јас со кокосово масло ја мачкам ќерка ми од 2 месеца, после бањање ја мачкам цела и лицето и го мачкам, ептен е убаво :)

На galapce и eatpraylove90 им се допаѓа ова.
  6. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Јас ставам кокосово во овошните, а во зеленчуковите маслиново. Ставам мааалку помалку од пола лажиче. Син ми има постојано тврда столица (сливи јаде скоро секој ден и пак ништо) па затоа и кокосово секој ден и пак ништо.
    Туку да ве прашам. Батат редовно купувам од веро. Има три вида. Јас го купувам оној пиртокалов што е внатре. Денес купив виолетов. Дали сте го пробале?

7. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.898
    Јас го пробав за мене, ама не ми се допадна посебно. Лично белиот некако највеќе ми се свиѓа, а на бебуш му имам дадено бел и портокалов.

На pilenka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    @irena.1 мислам дека ти спомна дека земаш телешко од Веро,дали си задоволна и како го спремаш.Позз

9. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Не не, не сум земала месо ид веро. Јас купив од н.лисиче месарата карши црквата. Убаво се погоди, многу брзо се свари. Месарот вака ми рече. Прво водата на шпорет и кога ќе пичне да врие тогаш месото. Јас така правам. И некаде пола саат пред крај ги додавам останатите продукти. После блендирам се, со дел од водата во која се вареле. Со исклучок на зелен зеленчук, него посебно го варам и таа вода ја фрлам.

На Maceto123 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. titi33

titi33 Активен член

Се зачлени на:
    6 март 2015
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Zdrvo zenski moeto bebence ima 1 godina ..nikako ne saka da jade zelenck se sme na ovosje..nznam sto da pravam mnogu sum zagrizena..dali nekoja imala vakov problem

11. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Jas redovno zeam od vero i sum zadovolna.

12. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.898
    Веро има убаво телешко, а и продавачките кажуваат кое парче одговара за бебе, и кога им е тазе, а кога да почекаш до нареден ден со купување.

Се имаш обидено да му протнеш зеленчук во овошјето? Или да ставиш малку јаболче или слично во зеленчукот? Колку тебе и да не ти звучи примамливо таква комбинација, обиди се, бидејќи железото ќе ви падне многу без месо и зеленчук.

13. Kaffe

Kaffe Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2015
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    663
    Мајки како правите чија пудинг, јас пробав со две супени лажички семе и млеко цела ноќ во фрижидер и ми излезе многу течно.

14. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Јас повеќе сакам чија со јогурт или кисело млеко во комбинација со некое овошје.
    А од која возраст смее да се даде?

15. Kaffe

Kaffe Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2015
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    663
    12+

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.042
    Допаѓања:
    154.340
    Malata ima 5.5m. Dosega probuvav na nekolku pati da i davam voda ili cajce na hipp od komoraca ama ne saka nikako da prifatu. Denovive pocnav poleka i so dohrana pa i treba veke vodicka. Imav doma ena kesicka na bekutan cajce anason so kamilica, probav i toa i se sviga. E sega imam slusnati deka cajcinjata na becutan sodrzat dodaden vestacki seker. Vasi iskustva? Nesakam uste sega da i davam nesto sto ima seker a samo toacza sega saka da go pie.

17. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.898
    На доење сте? Ако да, не е страшно што сеуште не сака. Син ми дури на 8-9 месеци почна да пие повеќе од неколку милилитри вода.

На mami blue му/ѝ се допаѓа ова.
  18. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.042
    Допаѓања:
    154.340
    Da na doenje. Golemiot mi piese voda dosta uste od 3m. Malava ne saka. Sakam da se nauci na voda ne na blagi pijaloci posle kojznae dali ke saka da mi prifati.

19. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.898
    Јас затоа и не форсирав друго - а додуше и од сокови пред тоа синко не беше воодушевен. Нуди вода - кога тогаш ќе прифати. Во меѓувреме нека си цица секако, за да не му недостига течност.

На M&M му/ѝ се допаѓа ова.
  20. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.042
    Допаѓања:
    154.340
    Fala na odgovor. Za cicanje si cica itoa dosta cesto. Me interesira isto i mislenje za caevite na becutan ako ima nekoj.