Гледам често ги купувате шмукалчињата. Како ги давате? И дали како оброк или ужина со оглед на тоа дека се по 100гр?
Јас комбинирам со останато овошје/зеленчук и житарки до полн оброк. Мало е моето за ужинки ама одредени овошја/зеленчуци што ги има во шмукалче, а сакам да ги внесам како вкус, ако не ми е изводливо за свежи ги додавам така. На пример следно планирам манго да воведам. Шмукалче со манго, плус житарка, ако е малку во грамажа или јаболко плус или банана, до полн оброк. Доколку нема реакција, па ќе си почнам да купувам свежо манго.
Некогаш меѓуоброк, оброк ми е кога ќе додадам житарка. Најчесто кога сме излезени, најпрактично е и најчисто.
Збориш за оние кесичките со пластично? Јас мислев дека тие се за поголеми. Значи можам да дадам јас имам на твистшејк сама да ги полнам ако се тие!?
За тие ама јас ги мешам со останатите состојки како каша и давам со лажичка. Не директно од нив. Плус само тие со состојки што и се пробани или максимум една нова.
Женски ние почнавме со пробување до сега само јаболка,банана,и праска сака,а пробавме тиквица,морков,компир и нив не ги сака ми прави како да му се повраќа како да се дави. Што да правам?
Аааа ти ја вадиш содржината... добро помислив дека даваш да цуца. Зошто мислам дека тоа е за поголемо
Мами од Охрид да прашам од купувате баби биф за децата? Од тинекс ли? Или некоја локална. И риба од каде?
Od nikade po prodavnicive. Samo od okolni sela I poznati. Jas misirka barav po cela makedonija za nakraj od nekoe selo od bitolsko da najdam. Po marketive smrznati po 3 godini sto se gi prodavaat ko svezi. Da se redaktiram Riba barem ohrid mozes da najdes belvica za pocetok da dades,taa e najcista.
А Џорго за телешко не е добро? За големиот знам пред 5години кога прашував ми препорачаа од таму да зимам.
Немам испланирано кога би почнале со парчиња кај бебе во исхраната. Сега давам каши со различни текстури само. Меѓутоа гледајќи од видеа претпоставувам ова по BLW е на сликата Не е ли ова многу храна за 9 месеци бебе или се става повеќе, па секако на под завршува повеќето? Едно два месеци сме до ова, ама секако понатаму ќе пробувам и со парченца.