Да, пробав со лажичка, ама или ќе ја плукне или ќе се поддави Ќе се научи евентуално, лека полека Еее супер, ова ептен има смисла. Јас ете заборавив да си ја прашам докторката, ама ќе го применам и јас, зошто се совпаѓа со сите препораки, а бебе кај и да е ќе стигне до 120гр Thank u
Идеја за комбинации за спанаќ, на 6+++, со нешто сладникаво? Ич не го сака, сакав уште еднаш да пробам да дадам, да го поминеме. Со компир, ориз одбива, а млечни немам дадено уште.
Обично ако сме излезени давам. Од овие може сам и не се прави лом Ги цуца мојов без проблем. Прв пат кога земав, ај демек со лажичка да пробам, дека нели мал нема да знае, ми го грабна од раце, го пикна во уста сам и за 5 секунди маф го направи.
Како воведувате глутен дали вака е исправно на пример земам хељда или крупник сеедно и давам 3 дена и дали се смета за воведен глутен и која алергиска реакција може да пројави од глутенот.
Со едново го поминавме, 2 дена готова каша компир и спанаќ, ок помина, другово нејќеше да ја види, скокнавме, ќе почекаме кисело млекце, грчки ако не да проба, па со тоа.
Dali domasno napravena kasicka moze da se stavi vo frizider, primer mu pravam mu davam vednas da jade a toa shto ostanuva go stavam vo frizider i mu davam pokasno dali smee take? I dali moze da se koristi med kako zasladduvac ili ne smee nisto!?
Мед ако е под година или две мислам беше, не. Реално и немаат потреба од засладувачи. Јас користам сладок компир, банана, тиква за "поблаги" да се некои од кашите што инаку не ги сака.
Батат Леле кога ќе се присетам колку плачеше едниот близнак кога воведував спанаќ Плаче и јаде и вика ам ам...душа Сега го обожава, со се го јаде.
Спанаќ и млад кромид динстани на вода и/или малце мм па додавам урда. Може да се комбинира со ориз или лепче ако јаде парчиња
Подобро е спанаќ без млечно да се дава, за да се искористи железото. Спанаќ со кромид и компир. Со јаболки и палента.
Мамички, каква риба давате на вашите бебенца? Ние сме 9+++ И сакам да воведам риба ама незнам каква да дадам?
Со што да го комбинирам телешкото за да го јаде, пробано е со батат не сака. И имам направено како турлитава и пробав со малку јаболка ставив и така не сака. Денес и дадов со грашок јаде ама едвај пола тегличка и после не е расположена штом не е најадена убаво