Телешкото беше распродадено во 10 часот денес од Џорго јас зедов малку 150 грама од тоа што остана барем два пати да дадам. Од 7 треба да се иде))
Nemam dadeno uste telesko ama pileskoto I misirkino go kombiniram so tikvica,I namesto kompir ili oriz stavam kinoa od taa sarenata. Go jade so slast,a ako ni ostane za drugiot den stavam grcki jogurt ili probiotski.
Дома спремна каша ја давате и по два дена? Јас спремам што ќе изеде тоа, другото или дојадуваме или фрлам. Со домашна се најадува со помала количина отколку купечка. За купечка спрема тоа што е на етикета пишано. Ако може да стои повеќе денови ставам пример пола едниот ден во нејзината чинија, додавам плус состојки домашни или житарки. Остатокот другиот ден.
Jas licno davam drugiot den so dodadeno grcki ili probiotski jogurt. Poveke od tolku ne cuvam,a kolicinata sto ja pravam izleguva 1 teglicka 190gr I uste Edna od 120gr. Vaka so kombinacija so jogurtot mi e taman rucek za dva dena,od koj edniot e samo zelencuk so meso a drugiot den skoro polovina kolicina e jogurt I super obrok mi izleguva.
Ако правиш поголема количина стави ја оделно топла во тегличка и затвори ќе направи вакум. Купечките имаат помалку состојки, домашната претпоставувам ја правиш чиста не ставаш вода и затоа е потешка. За едно тегличе некогаш ми испаѓа на пример три јаболки помали и две крушки, гледано тоа за мене е многу јас не би можела да го изедам
Душички, многу се жални кога нешто не им е по ќеиф. Кај нас едното не сака спанаќ, другото брокула, си викам барем исто да не сакаа. Мажево со брокулата така правеше, јаде и плаче, гревче. Вториот пат дури ко да се преправаше дека спие за да не му давам. А девојкава затвори уста со патент и не дава спанаќ да пробие, ни да лизне бар. Сега и за друго е скептична, ко да се плаши дека ќе и подметнам.
Жолтката ја воведував 1/8, па 1/4, па 1/2, па 3/4 и на крај цела. Атопичар е синко па затоа толку претпазлива. Два пати неделно давам, обично со јаболка и киноа мешам. А и со круши имам давано.
Планирам наскоро да воведам вкусови, ама во вид на сокче, компотче најпрвин. Сакам да сварам јаболко и таа водичка да ја дадам, ама не сум сигурна со каква вода да почнам? Онаа бебешката смее да се проврива? Ако е од чешма колку време да ја оставам да врие водата пред да ја тргнам од оган?
Како да замрзнам сезонско овошје/зеленчук, свежо или сварено? Ај плс некој нека ми ја објасни постапката.
Зависи кое, најдобро побарај на search тука што имаме пишувано или напиши што конкретно имаш, па ќе ти пише која знае.
Јагоди, малини - измиени во вода и сода бикарбона, исушени и замрзнати Кајсии, праски, круша, слива, цреша - измиени во вода и сода бикарбона, исушени, пресечени на пола, семки извадени (неизлупени) и замрзнати. Друго не сум замрзнала.
Зошто како сокче? Земи јаболче на пареа, да омекне малце и изблендирај и така давај. Од сокчето никаква корист
Здраво мамички, Бебуш е 6 месеци и 3 недели. Дали има правило колку намирници се воведуваат во првиот месец? на 6 месеци почнавме со воведување на вкусови по три дена ( морков, тиква, пашканат, компир, брокула, карфиол). После комбинации, па дури два пати и со мевце. Зеленчукови кашички си сака па сакам да и давам како цел оброк веќе или е сепак рано?? Е сега за друг зеленчук пример пиперка, или пак ориз, дали пак да и давам по три дена или веќе може и полабаво со вкусовите? Дали може откако ќе воведеме ручек, попладне да пробуваме вкусови и од овошје? Дали мора пак по неколку дена еден вид на овошје само? Или може директно како ќе воведеме целосен оброк, може да и дадам некоја овошна каша како цел оброк?? Не било лесно ова...
Дали има некаде во Ск органско овошје и зеленчук? И дали почнувате прво со овошје или зеленчук, сакам со компир да почнам
Со овошје ,зеленчук. 6м појадок 7м ручек, 8м вечера Млечен производ+житарка Јас почнав прво со овошје,јаболко.
Можеш: Гриз, спанаќ и слива Тиква, спанаќ, банана. Палента, спанаќ + овошка или зеленчук. Со авокадо плус уште нешто… Со житарки веќе воведени дај го со било кое овошје или зеленчук што ги јаде.