Може е глупаво прашањето, ама цела риба ја ставаш да се вари? Или на парчиња? Наредниот четврток ќе полни година.
Мој совет ти е да и дадеш после годинка,бидејки јас имам зборовуно со една моја пријателка-докторка а имам читано дека на децата треба после годинка да им се даде риба,бела се препорачува
@danichap црвениот кромид е помалку лут од белиот, па може со него да почнеш, но и со бел нема грешка. Обавезно варени, после година свежи.
Извини што баш тебе те заκачувам со пρашања, ама неκаκо најинфоρмиρана од сите си туκа. @joy1 аκо имаш вρеме те молам сподели за κаκаото. Ти благодаρам!
Моево ич не сака брокула па му подметнувам по малку во разни комбинации. Кромид јас ставам обичен мислам дека е бел но многу малку. И со толку малку кашата има шмек на кромид и затоа мислам дека е доста. Одприлика сантим на сантим да се вари со другите намирници.некогаш лук, ама поретко, исто да се вари заедно. Инаку јас го ставам месото да се вари и пола саат пред крај ги додавам останатите намирници. Освен зелен зеленчук. И на крај се во блендер со се месо и дел од водата.
Јас какао уште немам воведено.Давам рогач како еден вид замена. Инаку од 11-12 месеци можеш да го воведеш.Сировото зрно какао е еден од најголемите антиоксиданти што постојат .Дали може кај нас да најдеш такво прашај во биокосмос и таквите продавници.Нерафинираното какао ретко прави алергија и не содржи шекер ич. А како би го дала искрено немам идеја Можеби уз сутлијаш,посипано врз тиква или во овошна каша.
Да, лукчето варено Дани. За какаото имам еден рецепт за "чоколаден мус" а може да се искористи и како намаз за лепче: едно авокадо, две лажици какао, две банани и две лажици мед. Планирам идната недела да го направам. Ни ќерка ми чисто какао нема пробано.
Dali nekoj znae kalinka od koga moze da se dava. Potocno sok ceden od kalinka. Nie mnogu go pieme pa me interesira kaj bebinjata od koga moze
Мајки, колку може да трае домашно подготвена овошна или зеленчукова кашичка?Неколку часа? Едно деноноќие или? Зборам за сварени па блендирани артикли.Благодарам однапред.
Повеќе од 2-3 часа не би ја чувала.Мн од артиклите пуштаат вода(тиквица,брокула) или потемнуваат(банана) и не се за јадење веќе.
Купив вода јана бејби 1литар...колку време можам да ја давам на бебуш? Имаме 3 мес саакам по малку водичка голтка да му давам...шише не сака го бутка со јазичето...со лажиче ја плука...па со шприц му давам нешто внатре, повеќе надвор....
Ako nesaka zasto davas so sila? Na AD e ili na majcino? Ako e na majcino nema potreba od voda vo mlekceto si ima se A inace mene 1sise mi stoelo po 1nedela max
На мајчино е , само цица , знам јас се,но ми рекоа и на педијатер да почнам вода, чајче да се учело на други вкусови но несака...кога имаше малку грчеви 2-3 недела му дадов 2-3 чајче и пиеше тогаш и толку му поминаа брзо грчевите 2 недели толку и од тогаш нема пиено чај..не ни сака ...се гади прави фаци