Сите од кутија ги правев/правам со вода. Сега обавезно имам една кутија дома било што за ако се успиеме и немам време да варам инаку преминав од минатата недела на истите производи ние што ги јадеме. Мислам на житарки тоа. Просо и палента сега зедов од Зегин. Немам Дм во мојот град. Ги проба инстант од кутија за воведување вкусови. Сега е скоро 8 месеци. Да нема забуна.
И јас ја купив млечната со просо, ама не ја давам, не ми се свиѓа составот, 7++ сме. А дека се пазарам од зегин онлајн ич не приметив што има во неа. После тоа земав од таа со три житарки, пченка, ориз и просо и така го воведов просото, а отсега натаму планирам регулар да им давам, како за нас што користиме (или што би рекла свекрва ми од тоа за папагалот). Оризовата ја правам со вода и мешам со овошје/зеленчук. Палента исто воведов со инстант кутија на Хип, и уште си ја давам таа, и мене ми се свиѓа.
По старите препораки и белката е после година па јас на 8+ ја воведов. Новите препораки се алергените порано да се воведуваат ама не знаев конкретно за јатки од кога се препорачува.
Дали е нормално по изеден оброк од 125 гр бебе да бара одма да цица? Цица од двете гради убаво ги празни. Нудам вода после оброк, не верувам да е од жед. 6+ м е.
Зависи што јадело. Моето на почеток ако јадеше само овошје на пример, бараше да цица одма. Кога почнавме со житаки, месо, јајце, тогаш веќе беше најаден како што треба, а бараше да цицне само (од навика) кога му беше време за спиење
Со житарка јаде овошје сабајле, често ставам и молзено млеко. Воведовме и втор оброк, еве сега јадеше 125 гр компир, блитва, морков и мевце имаше колку една супена лажичка(дробено)и маслиново плус. Моментално цица ко да не јадел. А бараше уште да јаде, плачеше кога завршивме. Мал ми е многу за да му зголемувам количина. Педијатарот 2 недели ни е отсутен а замената ми рече втор оброк 50 грама да му воведам, ама бара а и слабо напредуваше само со доење затоа му давам. Се осеќам како да грешам негде ама не знам каде.
Што би вовеле попрво павлака/јогурт или месо (јагнешко/пилешко)? Дали сливите ги лупите или цели ги варите па блендирате? 7+ сме
Имам неколку прашања како е подобро прво да јаде па цица или обратно? Вода давате само после јадење? Кога почнавте да давате бисквити и со какво млеко? Бидејќи мојот цица , фала поз