Јас мислам од 18-19 недели да пробуваме вкусови еден месец таман на 6+ да има 1 овошен оброк потоа друго лека- полека
Da ama na 5,6 meseci bebeto ne napreduva od jabolki i krusi odnosno od 1 kasa od mlekoto napreduva i zborot mi e do 6m najubavo da si se doi bebeto, a ne da se brza so jadenje... Ponataka se zgolemuvaat obrocite sekako, pa od meso, zitarki povekje kje se zasituva, toa ti e vekje zamena na obrok a iskreno sinko moj edna kasa od jabolka na 6m dali go drzese 1 saat najvekje... Ima majki na 4 sto sakaat da pocnat so dohrana, mene ne mi idese togas da zamenam edno cicanje... Eve imame 10m i sepak jas si mislam deka on napreduva najvekje od mlekoto, pa zatoa si go smetam za najbitno seuste
Јас сум изгледа една од ретките мајки што почна со дохрана на 4,5 месеци. Тогаш почнав по една две лажички да му давам да проба за со полни 5 месеци да почне по една кашичка од 90гр на ден. Тој период почна млекото да ми се намалува па дохраната добро му дојде. Неможам да кажам дали му имам заменето цицање со оброк, бидејќи си цица кога и да посака. Можеби избрзав, но добро ги прифати сите вкусови до сега (не брзам многу со воведување нови) а цицањето мислам дека му е повеќе разонода и чешкање на непцињата.
До сега немам дадено јагоди, лани имаше 11-12 месеци кога беше сезоната на јагодите и не сакав да брзам знаејќи дека се многу алергени плус и јас повремено имам алергија од нив. Ми треба мислење дали да и дадам од тие замрзнатите од Кам или да си ја почекам сезоната?
и јас започнав на 4,5 со пробување вкусови, во 5давав по неколку лажички овошје , во 6ти започнав со наутро овошје напладне зеленчук.. мислам дека не штети ако освен цицање во 5ти м се привикнуваат на лажичка и вкусови, со ogled на тоа што некои педијатри советуваат веке во 6ти да се дава и кисело млеко, и месо, па дури и жолчка
Mamicki dali smeam od 6ti da vovedam brokula, karfiol, luk i kroimid i imam i cveklo domasno ? I ako moze da mi kazete palenta kako spremate i po kolku pati vo nedelata mozam da ja dodadam vo obroci ?
смееш, а јас палента давам 2пати неделно, еднаш со овошје, наутро, со било кое овошје ја мешам, или и со повеке, а еднаш за ручек, најчесто со кисело млеко, додека го воведеш ставај ја во овошјето, јас го вобедов на 6 ипол м јас сакам да прашам од кога давате тестенини без јајце и како ги приготвувате и со што ги давате? и за лебчедали да почнеме, со трошки, за неколку дена сме 9 м, или да ствам презла во кашичките?
Од ова јас само брокула во 6 ти дадов. Лук,кромид, катфиол и цвекло во 7 дадов. Некако рано ми е од старт на дохраната одма лук и кромид. Домашно цвекло мислам може порано, но јас и тоа во 7 дадов.
dobro, зависи кога почна со исхрана, јас дадов од 6 ипол по малку кромидче, лукче, затоа што не ми јадеа зеленчукови кашички, карфиолот мислам од7ми го дадов, ама цел 5ти м пробувавме вкусови, ако до 6ти е било детето само на цицање или ад нормално нема веднаш кафриол и лук да даде
Supite na podravka,onaa so petelot,od koja vozrast e pametno da se dade,neznam koj i bese sostavot,mi se cini kaza edna majka i rekle moze za bebus od taa??
Мамички, деновиве гледав реклама за Плазма бисквитиве па се замислив дали се здрава храна и за која возраст?
Срцка открив што е работава синко не го сака вкусот на водата и чајот- чај на хумана му давав ...па денес му дадов бекутан цел си го испи мочле , изгледа дека е поблаг го бендиса