Не пред 8 месец. Прво содржат глутен. Второ содржат мед.Мед пред 12 месеци не се воведува ни под разно.Овој е термички бааѓи обработен така да може да се даде но пред 8-9 месец не. Дали е здраво? Не е поздраво од овошјето и зеленчукот сигурно.Но пре би избрала плазма да дадам да грицка него ли зденка,животинско,чипс и други глупости.
Nie imame pet meseci... Ne cicame no hrana, mislam na ovosni I zelencukovi kasi jademe veke mesec ipol kako I sokcinja.... Super si napreduvame I nema nikakov problem... Zatoa mislam deka moze slobodno da mu dades... Pozdrav
Zdravo na site mamicki Jas sum nova na forumov no veke podolgo vreme ve citam i sledam posebno peridoot otkako stanav mama Moeto bebce utre pravi 6m i me interesira bidejki pocnav so probuvanje vkusevi nekoja da mi pise sto se mozam da vovedam ovoj mesec? Inace imame probano jabolce, banana, sliva, kruska, morkov, kompir i tikva. Ve citam spomnuvate kokosovo maslo i maslinovo, smeam toa? I koi drugi ovosja i zelencuci mozam da vovedam. I me interesira po kolku gr e dovolno za da zamenam obrok.? Jas mnogu prasanja imam izgleda trebalo porano da se priklucam na forumov Inace voda i sokcinja nikako ne pie pa neznam kolku e toa dobro ali ima 9ipol kg ubavo si napreduva
После годинка, како што ти пишаа има сол. Јас давам повремено, но поубаво домашна, со додаток бујон од варено месо или коска, и зачинето со домашна вегета (за после година).
можеш авокадо, ориз, брокула, цвекло домашно, палента, киноа, амарант, просо, праска, кајсија. Мислам дека тоа освен веке воведеното. и постепено зголемувај оброк, давај колку јаде прво по околу 100 гр, а потоа и по 200. А за кокосово јас воведов од 8 м, маслиново по неколку капки од 6ти
Здраво, добро дојде. Врати се неколку страни и прочитај ги. Буквално сите прашања што ги постави ги имаме дискутирано. Ќе ги најдеш сите одговори.
Majki,a koga mesate primer kinoa,palenta i slicno,so ovosje zelencuk i dr,kolku na kolku stavate,pola pola ili??
Од просото не се става повеќе од 2 мали лажици.Бидејки е полно со железо и е јако за помало дете.Киноата исто само што она содржи протеини. А и ако ставиш пола пола кашата не верувам дека ке е мн вкусна бидејки житариците имат по специфичен мирис и вкус.
Читам дека и бела риба можи, ако не јавило детето било каква алергија досега....јас здравје боже од 10ти мислам ослиќ да дадам.
Здраво..Сакам да прашам дали ослиќ прво почнавте да им давате на вашите деца или, и ја варевте ли? позз
Uste ova da prasam jas,kinoata,i drugite takvi seminja,sekogas gi davate blendani ili moze i taka,nie za nekoj den polnime 9m.ne e tolku mala pa se mislam taka da vidam neblendano dali ke moze da jade??
Mamicki sto mislite zosto koga pravam kompirce i morkov kasickata mi se pravi kako so grutcinja i nesaka da ja jade sinko Sve mi e od bavca(planinsko) i kompirceto go pasiram, a morkovot go blendiram, a inace zaedno gi varam... @Mi-Ma jas znam deka mozes i kromid i luk od 6ti i proso, palenta, avokado, brokula, tikvica i oriz. I nie imame slicno probano i za nekolku dena pravime 6m Inace jas ke vovedam maslinovo i kokosivo pri kraj na 6ti, a moze i porano. A da prasam dali moze i paskanat i so sto i kako go davate?
Кромид и лук не е соодветно воопшто за 6 ти месец. Пашканат може од 6 полни по 1-2 тркалца како зачин(варен) Ти има грутки бидејки не го блендираш компирот туку го пасираш.
Јас се водам според оваа книга https://onedrive.live.com/redir?resid=E4316E92DDAD0C5!1164&authkey=!AJ0MEKIpoZPOHWo&ithint=file,pdf. Се надевам ќе ви биде од корист.
грешка да не си...пишува во 11 месец, значи кога ќе наполни 10 месеци бебушот, после влегува во 11 месец...подолу во делот за зеленчук убаво пишува од 10.
Epa ednas probav da go blendiram i leplivo stana Moze trebase pokratko da blendiram Fala mila bas ke probam A za paskanat zemav denes pa denovive ke stavam malku vo nekoja kasicka
Компир во блендер никако. Како лепак станува и го губи вкусот. Јас првиот пат така се зезнав ,па цела каша ја фрлив. Ќе гмечиш повеќе со вилушката. Па и да има неко грутче ништо сташно, бар кај нас не прави проблем.