Е па таман асхахаха јас те читам на секоја тема буквално те пратам и копирам И се си правам една недела после тебе, сега и месо ќе почнам .... таман после тоа и јајце! Не ме оставај без инфо само хахахахах баш редот си го фативме јас и бебето преку твоиве мислења тука хахаха. Фала ти за се
Дезинфекција? Се вози вчера во количка, јас зазборена на телефон и го гледам си ја извадил чизмичката, ја пикнал во уста, гризе ли гризе Кога може чизми да јаде за ужина, може и од Airfryer-от да јаде
Демек бидејќи ние печиме и свинско и риба и слично, а таа нема свинско пробано, да не и има мирис, вкус, нејзината храна на тоа. Пак ќе речам, филмови мои.
Мајки како го правите овесот? До сега го варев како за нас, ама ми го одбива. Некаде прочитав се потопува само?
Јас само сум го потопувала со вода,млеко,јогурт. Или да го ставиш да поврие малку со вода па да исцедиш.
Јас одма дадов цело, 3 дена воведував преку еден ден. Првиот му изрендав ептен малку варено во каша, вториот палачинки и третиот ден кајгана. Не се водам многу по правила, по интуиција одев
@0ли @Bubish26 @Sun&Moon @kjofti4 знам дека сме сите тука со месеците,сакав да ве прашам колку грама јадат.. Почнавме точно на 6 месеци со вкусови па од вчера цел оброк ама оброкот е 70гр повеќе од тоа не сака И да редот каков вие, јаде па чекате после некое време да дадете млекце?
Мене ич не ме прашувај хаха и ние почнавме на полни 6, не сме ни до 3 лажици стасани. Не отвара уста, само ако намачкаш лиже и толку, се брани со раце нозе прета.
Јас давав пред 6 месеци само да пробува, повеќе од 50 g не давав. Откако направи 6 месеци, почнав да зголемувам количина и денес изеде 100 g банана, круша и просо. Станува и одма доење, па после 1 саат каша и потоа доење кога ќе побара. Денес после 3 часа закенка за јадење и и' дадов млеко.
nie sme 5 meseci i pocnavme so morkov taka rece pedijaterot,ovie dva dena e super i svariv edno morkovce go ispasirav i mislev deka samo 2 lazicki ke jade ama go izede celo...se bunese ako ne i davam uste utre ke dadam morkov,pa se mislam da produzam so jabolko pa banana pa krusa i avokado i do 6mesrci kombinacii od ovie namirnici... prasanjeto mi e kako da i go dadam jabolkoto?samo blendirano ili?
Почнав малку по малку па последнава недела стигнавме максимум до 100-120 гр. Не ја форсирам, колку сака толку и давам. Правам доза по чашка од каша па колку изеде, толку. Читав дека треба малку по малку, да им се навикне желудникот барем 4 недели.