Na 5 meseci sto moze da se dade od kasice mie n 4++ pocnavmo vkusovi po malu samk na ad e a i pokaza ineteres koga mu davav i usta otvarase
Мајки, воведов моков и тиквица, од двете по два дена давав и 5от ден мешано. Денес дадов компир ама не ми го сака. Дали морам иутре компир само дададам, или може да и го смешам со морков или тиквица?
Мајки, бебе за два дена прави 6 месеци, со вкусови почнавме од 5 месеци. До сега се си јаде особено зеленчук сака. Е се тоа супер ама со каката има мака, кака на 3 дена и баш густа некако. Вода почнав да давам пред една недела некаде и еве сега пие околу 50мл дневно.Колку вода треба да пијат на 6 месеци? На мисла ми е да воведам маслиново во 6ти месец, да не е рано?
За 1 недела правиме 6 месеци, па планирам деновиве да почнеме со вкусови. Е сега, бебето уште не покажува знаци за седење, па дали има поента да ја ставам во хранилка? Нормално, со наслонот на грбот подесен соодветно.
Компирот го блендираше или со вилушка? Зошто блендирано ни јас не би го јадела, тоа е лепак, туткал, згмечи го со вилушка со млекце или друг зеленчук.
Здраво како воведовте слива? Мора ли да е свежа или може сува слива? Периодов нема сливи па не знам како да ја воведам. Треба да почнеме со еден оброк на ден наскоро, а до сега воведено ни е: јаболко, круша, морков, компир и банана.
Па дадов на Нутрино слива, таа нема ориз, а тие што имаат ориз не ги давав. Кајсија пример воведов со веќе воведени во каша без оризов скроб. Тоа не е ни ориз, ама добро. Ако сте на ад веројатно е и да има веќе внесено ама добро. Мислам дека не е голем проблем.
Вие уште внесувате први вкусови, јаболко, круша, тиква, тиквица, морков, компир, праска, кајсија, слива... Ваљда за 2 недели немате се внесено. Може да ги мешате овие, после кај 6м ќе воведете ориз, палента, овес, брокула, карфиол, блитва.
Уште му давам зошто уште не седи стабилно. Некогаш јаде и во столче, обично кога седиме јас и татко му на маса и он јаде со нас.