Мами жолчка од кој месец се дава? Малиот утре прави 8 месеци па ме интересира што плус можам да воведам од 8ми месец? Имам дадено до сега зеленчук: компир, морков, пашканат, кромид, лук, тиквица, брокула, боранија, грашок, батат, цвекло, спанаќ, блитва, карфиол Овошје: јаболко, круша, вишни, праска, кајсија, слива, тиква (банана- но повраќаше од неа па сега се мислам пак да дадам) Месо: телешко и пилешко Житарици: ориз, просо, амарант, киноа, палента, овесни снегулки, јачменови снегулки, гриз Млечни производи: кисело млеко Масла: маслиново и кокосово Сум дала леб со некоја кашичка што била потечна или со кисело млеко и плазма мелена со овошни кашички. @irena.1 , @danichap да надополните
Вие сте понаппред од нас за по некој продукт во секоја категорија, но сега си знам и јас што ми е наредно на дневен ред. Инаку, јас давам сладок компир и авокадо плус.
Јас бататот касно го воведов, пред некој ден а авокадо еднаш дадов и не го бендиса ич почна да плука и затвори уста
Кај нас поради патувањата стагниравме со воведување нови продукти па сме за сега со оваа листа Овошје: Јаболко, круша, кајсија, праска, авокадо, банана и слива. Наредно ми е вишна според твојава табела. Зеленчук: Обичен и сладок компир, тиквица, тиква, морков, карфиол, брокула, кромид, лук, денес прв пат цвекло ќе дадам, спанаќот го купив за деновиве да дадам, пашканат. Блитва и батак имам тешкотии тука да најдам, но боранија и грашок ми се на листа за од другата недела. Месо: телешко. Чекам да најдеме коковче од некоја фарма па тогаш ќе воведам. Житарици: Просо, киноа, амарант, палента, ориз. Полека ќе треба и останатите. Ќе започнам со гриз. Масла: кокосово и маслиново. Млечни: истотака чекам млеко од фарма. Баш вчера ја прашував мама како се потквасува. НАзад сме малку, ама мислам за 2 недели ќе го фаиме редот, не ја форсирам, ќе биде. Слаба е многу. НА 7.5 месеци нема дуплирано тежина, ама па си викам важно здрава и освен во фазите на вадење заби не одбива јадење.
Не ја форсирај воопшто ако не и се допаѓа одреден вкус. Дај го подобро пак за 2-3 недели подоцна отколку да створи одбивност. Мојот прв пат кога проба грашок блендиран го поврати цел. Од лушпите му дошло гадно. Пробав после 3 недели но го сварив посебно и поминав низ цедалка па маф напраи Инаку мојов јаде по 250 гр. кашички на оброк па денес го носевме на вакцина и качил само 300 гр за месец. Но крвната слика е супер а е во период кога многу троши. Лази, гуга и нон стоп се вртка низ кревет. Битно да е крвта добра, да јаде, да е здрав и весел. За килажата ич не се секирам.
Mamicki integralniot oriz po kolku vreme go varite? Eve veke 50min na tivko go varam i uste ne se bas meki zrncata
Само да заспие ѕверчево и ќе пишам. Душа ми извади од сабајле. Два саати го возев надвор и не заспа бе.
Ние сме 9 месеци и друго не сум дала, можеш мисиркино месо, а жолчка прво 1/8, двапати, па 1/4, па 1/2, па 3/4, па цела, се по 2пати со по 2 дена пуза. Јас така давав, цел месец ја воведувам, сега стасавме до цела, и ја мешам со зеленчук, мрштат се ама таа е, со кисело млеко повеке ја саккат ама се уништувало железото, ептен кога не сакаат да јадат ставам, може и со банана да ја мешаш
Тука сме некаде. Од овошје јадеме плус авокадо и дуња. Од зеленчук плус целер коренот, пченка и пиперка. Грашок и боранија уште не. Од житарки не сум дала само јачменови и овесни снегулки, останатото да. Кисело млеко и малку јогурт има јадено. Леб има пробано. Гриз да( ама му е бљак) Бисквити уште не. Од масла кокосово и маслиново. Сакам со жолча да почнам. Ама незнам каде да најдам домашни јајца. Инаку сме полни 8месеци.
Ние ептен блиску сме со продуктиве. Малава денес одлично го прифати цвеклото. Го дадов со морков и ориз. Каков гриз даде. Од дм нешто или?
Ama mislam integralniot kolku i da go varis e takov cuden sum pravela za mene porano, zrncata taka se dvojat i potvrdi se od obicniot...
жолчка od 8месец, прво 1/8, двапати, па 1/4, па 1/2, па 3/4, па цела, се по 2пати со по 2 дена пуза. Јас така давав, цел месец ја воведувам, сега стасавме до цела, и ја мешам со зеленчук, мрштат се ама таа е, со кисело млеко повеке ја саккат ама се уништувало железото, ептен кога не сакаат да јадат ставам, може и со банана да ја мешаш
Да смееш. Ако му е јак можеш малку да го разредиш со вода, ако го пие така чист од соковник (претпоставувам со друго овошје заедно) зошто да не.
@galapce jas mu cedam doma, svezi sokcinja davam, stavam i cveklo cat pat, cisto samo ne sum go dala. Inaku sakam da prasam prokelj kje dadam prv pat, so sto e najdobro da go kombiniram?
Ви благодарам. Досега го варев. Правам комбинации. Морков,цвекло,јаболка,круша,боровинки,мандарини,оортокал. Незнам авокадо дали да помешам. Дајте идеа за друго? Купени замрзнати вишни може? Друго за десет полни?