ние сме шест полни до сега пробавме: јаболка, круша, банана ,слива компир, морков ориз што може да се воведе ново
Кајсија, праска, тиква, тиквица, пашканат, батат, боранија, брокула, амарант, цвекло домашно, пченка, киноа, просо, палента...
Јас земам смрзнати на Цермат. Ги има во поголемите маркети и не се скапи. Ги проварувам 10-15 мин за да се одмрзнат и поминувам низ цедалка. Водичката во која се вареле ја давам како сокче.
Што може да се воведе на 9?Па и на 8 аκо може да ми κажете. Изгубивме ρед неκаκо. Паκ не јаде дебелκо мој!
-млечни производи ако немаш дадено:несолена урда,кефир,јогурт,кисело млеко -глутен-леб,бисквити,овесни,ржани,пченични житарици -жолчка -модар патлиџан,кељ,црвена леќа и боранија -брусница,боровница
Jas 9ti ja dadov, no ima doma alergii so jajce pa zatoa pazev mnogu, strav mi bese gledav sto pokasno... Ako nema takvi prob kaj vas slobodno 8m
Пρи воведувањето за пρв пат,најубаво е да се дадат домашни јајца. Давам домашни од κај моите на село,но зимава слабо несат κоκошκите,па земаме од блузоκ ρоднина κој има фаρма со малκу κоκошκи и немаме ниκаκов пρоблем.
Mamicki neznam kaj da go postavam prasanjevo ali ovaa e tema povrzana so hrana Kaj da najdam sad za gotvenje na parea? Vo kakvi sadovi vie gotvite na vasite decinja ?
Боранијата, блитвата, спанаќот цвеклото како?Сварени блендирани и дадени како каша? Со додаток маслинов зејтин? Од нив комбинација со што? Благодарам
Цвекло дадов прв пат пред некој ден. Варено, плус морков, ориз и маслинов зејтин. После варењето се во блендер и како каша. Одлично го прифати. Спанаќот сакав утре да го правам, па чекам и јас предлог.
Јас спанаќ давам со ориз/морков/кромид/компир... тие комбинации Прво го сварам спанаќот, првата вода фрлам, па потоа со другото сварено блендирам. Цвекло ми е неутрално на вкус, јас и со зеленчукови и со овошни каши. Ионака не е никогаш основа на јадењето, само додаток, така да кога се сетам ја ставам. Боранија немам дадено.
Денес ставив неварено цвекло во соковник,и авокадо за прв пат. Му излезе до устето како две црвенила. Е сега којзнае дали е од едното или другото.