Воведување на цврста храна кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од ROSII, 29 ноември 2009.

1. Cence

Cence Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    794
    Путер на President, а урда земам во Кам на Homolje (некогаш е дефицитарна), па некој ако има друга опција за несолена урда нека предложи :)

На Sun&Moon и daks им се допаѓа ова.
  2. daks

daks Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2014
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    207
    Многу ти благодарам :inlove:

На Cence му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.373
    Допаѓања:
    3.209
    Путер или президент или германски еден има несолен. Урда од Кам на Хомолје мислам е.

Е јас кифличките и погачата што и ги дадов без млеко беа. Инаку и она има атопичен. Сега на ладно се влошува ама помага Биодермата Атодерм и не е толку изразено.

4. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.733
    Допаѓања:
    21.421
    Јас на месец ипол воведувам. Прв оброк на 6 ипол месеци, втор на 8 и трет ќе воведам сега на 9 ипол. Шемата е млекце, доручек, млекце, ручек, млекце, млекце и спиење со едно-две доења во текот на ноќта.

На princess5 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.010
    Допаѓања:
    8.479
    Оооо на иста мака со водата. Само кога е гладен пие. Нудам на секое само си игра со цуцлата. Со лажичка плука. Со клунче не бива, го гризи клунот од чашата:lol:. Не знам како да го натерам да пие и јас моево

6. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.733
    Допаѓања:
    21.421
    Само што пишав во 6-12, читни ме таму да не се повтарам.

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.010
    Допаѓања:
    8.479
    Јас спанаќ му дадов со јаболка и крушка. Маф правеше, да можеше и чинијата ќе ја излижеше.

На velesanka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.010
    Допаѓања:
    8.479
    Воведуваме месо. Денес дадов готова каша морков компир и пилешко, пишува дека има масло од репка и сончогледово. Немам масло воведено и малку сега си велам да не згрешив што дадов готова каша. Други со месо полош состав ми имаа. И се одлучив за таа органска. А искрено многу ми се одолжува ова намерница три дена. Не стигам да воведам се што е препорачливо за тие месеци. Искрено не сум паметна со ова воведувањето. Кога видам родители што се дават и на колку дават, не дека оправдувам, ама си велам да не прибирам јас многу :lol:

9. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    5.594
    Јас сум од тие поопуштените. Јас дадов сончогледово и маслиново веднаш кога започнував со вкусови. Од ова масло со репка што се зборува на темава, искрено ниту јас сум го пробала, ниту сум му дала на бебе.
    Јас се водам по поинакво размислување, што секако дека нема на секој да му се допаѓа и да го практикува, давам нови намирници секојдневно. Моето дете има потврдена алергија, верувај дека реакцијата при алергија е инстантна за посериозните случаи, или во рок од 24 часа. Плус алергиска реакција на храна може да се јави при првото пробување нов вкус и при 100то пробување, така да во тој поглед мене ова шема со три дена ми нема логика.

На lackygirl, Giovanna, Cence и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Јас на 1 месец ги давав и сега планирам така. 6 месеци доручек, 7 ручек и 8 вечера.
    Редоследот ни е млеко, доручек, млеко, ручек, млеко, вечера и завршуваме со млеко кај 23 ч. Следно доење е кај 6ч наутро.

Со малово сум стигната до доручек, следните ќе ги давам по горната шема

На princess5 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.010
    Допаѓања:
    8.479
    Па се мислам и јас да подопуштам малку. Ниту во моја фамилијата ниту во на сопругот имаат алергија на храна. А тоа мислам е доста пресудно, кога станува збор за алергии.

На Lavender13 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    5.594
    Леле мајка, 7 саати сон навечер? Ти завидувам.
    И кај нас никој нема алергии, па сепак малиот испадна алергичен. Не мора да значи, за се има отстапки.

На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Giiirl23

Giiirl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2021
    Пораки:
    580
    Допаѓања:
    439
    Ја користите некој за вода? Не сака шише никако, па давам секој ден со лажиче ама многу мала колична испаѓа така.

Прикачени фајлови:

14. Giiirl23

Giiirl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2021
    Пораки:
    580
    Допаѓања:
    439
    И мене некако три дена ми нема логика. Како и да е, секој како се чувствува најдобро и најсигурно. Толку различни насоки има што стварно е збунувачки како е 'правилно'.

Јас давам секој ден нов вкус со тој од претходниот ден - морков, па морков со јаболко, јаболко со банана, итн.

На lackygirl и Lavender13 им се допаѓа ова.
  15. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Така е со дете нејадач, :D се јас ја будев да цица, сега веќе доста е

На WhiteCat33, lackygirl и Lavender13 им се допаѓа ова.
  16. Secret-Angel7

Secret-Angel7 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    1.080
    Допаѓања:
    2.162
    Таа не, ама откако го купив шишенцево не го има пуштено пд рака. Сам си го зема од маса, си лази со него. Од друго шанса нема да се напие голтка. А пред да го земам шишево нема што не пробав да пропие вода. Најтопла препорака Screenshot_20240112_222830_Chrome.jpg

На Giiirl23 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.733
    Допаѓања:
    21.421
    И јас го купив ама не го сака. Го врти го игра, цевката ја гризе ама не пие вода од него. До душа до денес не пиеше од ништо освен со цевка ама заробена вода да му пуштам, лажичка и шприц. Денес пропи со шише со цуцла, па ќе пробам пак да го нудам и ова на Авент. Само тешко се влече од него некако.

18. Secret-Angel7

Secret-Angel7 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    1.080
    Допаѓања:
    2.162
    Само да не му менуваш често. Давај му од шишенцето цело време неколку дена, ќе повлече. И мојот не знаеше на почеток како, ама му го оставав да си игра со него и така научи

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.733
    Допаѓања:
    21.421
    Да ќе пробам. Јас од желба да пропие вода не знам уште каква ли чашка и шише не му понудив и изгледа го збунив. Он не пиеше од шише ни млеко ни вода се до денес, а малку е касно за сега да пие од шише. Пологично ми е веќе да се учи да си пие до цевка.

На Secret-Angel7 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.185
    Допаѓања:
    2.073
    Јас почнав со вкусови оваа недела и дадов 2 дена јаболко, 2 сладок компир, 2 морков но давав по повеќе лажички зошто гледам има интерес. Се надевам не е голем проблем, не дека многу изедува но сепак не се 2-3 лажички