Може да е само осип, може да е обилно повраќање. Не сум во Мк, ама би требало да има ист тип лажица и таму. Не седеше сам, ама си ја држеше главата цврсто и беше прилично стабилен. Започнавме прво по 5 мин додека пробуваше вкусови, па наголемувавме.
Zdravo, malata mi napolni 5 meseci, planiram naredna nedela da pocnam so vkusovi? Imam nekolku prashanja. Po kolku davate koga probuvate vkusovi? Kolku dena po red davate ista namirnica? Po koja tabela se vodite? I koga vovedovte pojadok? Vi blagodaram ☺️
Јас и давав на три дена нова намирница, прво морков, па компир па измешано морков и компир, па јаболко, банана, круша.. полесно за комбинации после кога ги почна пченката и гризот на хип. Оброк една недела пред 6 ти месец почнав
А брокула, слива, кајсија и до кога? Стварно мене ич не ми е јасно. Од денеска почнавме прв пат со морков. И што после ова кога ќе почне по ручек, вечера? А и па кога на доење ??
Бебе 5м1недела, со консултација со педијатар веќе скоро две недели давсм вкусови. Има пробано околу 6-7 состојки. Пројавува огромна желба за јадење Кога официјално почнавте со цел оброк и што се смета за оброк? 100 г каша?
Да затоа ставив … и брокула, слива, кајсија. Јас планирам втор оброк да почнам на 7 месец а трет на 8 ми. Ќе видам како ќе јаде
Јас почнав по 3 дена ама многу долго ми изгледаше и бебе машала пу пу си сака да јаде и тогаш и сега. Па почнав на 2 дена, денес и утре толку. Некои од овие намирници подоле ги имам дадено измешано нова со пробана. Дадов банана, круша, јаболко, авокадо, тиква, кајсија, праска, тиквичка, брокула, морков, карфиол, компир, сладок компир. После почнав да мешам со овие намирници и да му воведувам ориз, просо, палента и гриз. Сега јаде по 1 една кашичка од 100гр. Доручек житарка со овошје, и по малку му давам за ручек, гледам дека сака па кај и да е ке му воведам и ручек. Ако бебе сака да јаде давај му. Едит: да ти допишам денот почнува и завршува со доење, значи станувате млекце па после вкус, па млеко до спиење. За да смени млеко со оброк треба да јаде убаво кашичка цела. Јас дома му готвам ама му ставам во тегличка купена каша за мера.
Ако си јаде можеш да почнеш , мојата многу плакаше не сакаше да јаде, полека полека почна да јаде, затоа нас не фати некаде една недела пред 6 ти месец да почнеме со оброк
Фала многу, не најдов тука таква лажичка, некој друг ако нашол кажувајте. Ова го барам конкретно, веројатно за истата зборуваме?
Како успеа? Бидејќи и мојава нешто не и беше ќеф, многу и се повраќаше додека и дадов кашичка за да проба а денеска ни е втор ден.
Да, овие се. Со овие почна да се учи, ги користевме до околу 9 месеци, после тоа преминавме на обични лажичиња само во бебешка големина.
Полека не ја форсирав, колку изедеше толку, пробав под саат да јаде на пример секој ден во 10ч, кај нас тоа не функционираше. Почна да јаде кога почнав да ја ранам после првата дремка, кога е отспана не е нервозна и има поминато околу час и половина од млекото
Здраво мајки, денес дадов просо и круша прв ден правев дома до сега јадеше купечки на хип, ама се мрштеше ништо не јадеше 2/3 лаж преку сила проба. И сега што остана може ли да одстое или?