Ако не е помешана киноата со ништо (мислам на веќе готов изблендиран оброк со зеленчук или овошје) тогаш може да стои. Исто и сварен зеленчук може да стои, најдобро во водата во која се варел и во фрижидер, изблендиран скиснува. Всушност се што е веќе помешано и блендирано, скиснува или ферментира.
Вчера воведов глутен. Вчера и денес дадов овесна каша за појадок. Не приметив некои негативни реакции поради истата. Сега потквасувам млеко. Се токмам утре да дадам кисело млеко. Со што го дадовте прв пат? Потоа ми е гриз на дневен ред.
И тоа ќе порасне. Порано на нас да не ни се треселе до волку. Од овој месец тоа дај му да јаде од онј месец ова дај му да јаде. Па после ги правиме децата осетливи на се и сешто. Од искуство колку помалце му се тресеш толку поарно.
Лебот истотака прв пат го воведе тој ден, или ти беше веќе воведен? За секој случај, да не биде две нови работи исти ден ќе пробам и јас прво со палента.
Пред тоа имав дадено. Но не незнам колку да јаде. И пред тоа некоја трошка и со киселото млеко исто. А убав му е. Од далеки отвара уста ко врабец.
Овесни снегулки во кисело млеко Додај и малку банана, и совршена каша добиваш А можеш и во некое ручече да го додадеш, на пример убаво оди со компир.
Јас кисело млеко давам со леб, палента или овесни снегулки. Највеќе го бендисува со овесни снегулки и палента, а со лепче на секоја лажичка се стресува Иначе леб сув без ништо многу сака. Пред некој ден од аптека му земав лино флипс со пченкарен гриз и ги сака смоките. Не се солени ни благи. Пишува дека се од 8 месеци и синко си ги грицка со мерак. Не му давам повеќе од 2-3 смоки. Многу е интересен кога сам јаде
jas ovesni imam na brugen, vo plavo pakovanje,i ne gi melam tuku ostojuvaat malku vo mlaka voda,kolku da omeknat
Јас ги мелам во сецко околу 200 гр и после ставам по потреба да не мелам на секое давање. Земав од Зегин органски овесни снегулки околу 180 ден. 500 гр. Кога ќе ги поминам во сецко ставам 2 лажици во тањирче и додавам водичка малку да отстојат 2-3 часа за да се помеки и потоа додавам овошје или кисело млеко.
Леле пуκнав! Еве веќе 3 дена паκ само на цицање. А види лажичκа и устата запечатена.... Κаκов ц витамин даваш? Ниепочнавме со феρρум леκ.
Има по аптеките капкички витамин Ц. Обавезно да земеш. И во сокче заедно со другите капки. Јас сравам 20 капки ферумлек и четири витамин Ц и тоа наутро во 100 гр.сокче,прво тоа давам ако е гладен,за да ги испие цело. За апетит исто во сокчето ставам 6 капки бебевит. Ако вака продолжи,дали до капките или друго е,почнуваме да јадеме. Месец и половина како пиеме веќе. Не сум отишла уште да провериме крвна слика. И сакам и ми е страв.
Зедов и κапκи. Pharmavital ц витамин за бебиња. Матичниот ми напиша 2 пати по 3. И сеа сум во дилема. Може има поголемо влијание аκо се дава повеќе пати во денот! А паκ во аптеκа ми ρеκоа 7 κапκи навечеρ! Ау! Само со јадење што ќе пρавиме не знам. Ми доаѓа да му ставам сол, шеќеρ, што да е, само да јаде!