Сум давала и нареден ден. Сварено и во фрижидер. Не е до толку страшно. За два саати едвај ќе се излади. Сварено овошје во фрижидер исто давам нареден ден.
Kakov oriz davate na 6+? Sakam denes da i napravam ne znam dali da stavam od toj za nas shto gotvime i potoa da go izblendiram? I dali utre kako vtor den da dodam vo orizot morkov,kromid ,kompir?
Мајки по која табела за воведување на дохрана се водите Ние сме на ад- новалак ац и планирам од 4 месец со дохрана да почнам Дали има некое од бебушките со тоа млеко и како ви беше со воведување на млечни производи
Ориз инстант на холе или хип. Обичниот содржи арсен и јас не би на толку мало бебе. Инаку ептен е без вкус така да јас од прв ден го комбинирав со веќе воведена намирница.
И од дм имаш био ориз, јас од тој земам вечер покиснувам утредента за 15-20мин со зеленчук е сварен. Зависи што зеленчук има некогаш пасирам некогаш блендирам
Јас купив таков инстант, но мене искрено не ми се допаѓа. Ми мириса на тие оризовите галети, а тие ми мирисаат на стиропор така почнав да си варам наш ориз кочански нормален.
Почнавме со вкусови,два дена јаболка и утре ке дадам,прашањето ми е кои вкусови да ги пробуваме и кога веќе можам да воведам еден оброк 4 месеци сме