Не сум ја давала посебно. Прво сецкам јаболка ја варам и кога ќе е прикрај во истата вода ставам палента. Така си замиришува на јаболката и мојот многу ја сака.
Најди нешто што сака и ставај го бо сите. Кај мојов се што не проаѓаше така, дофавав доматњн сос и маф се правеше. Сега веќе јаде се, па и нас ќе не изеде. Седне ли некој да јаде, почнува њам њам и седнува на маса. Не е битно што е, само и он да јаде
Кај нас на почеток јаболко беше во секоја комбинација. Па се заљуби во тиква, продолжив тиква да ставам во се што ќе најдам или опција сладок компир. Сега веќе што вика @Ano уште нас не нема изедено. И нејзините оброци си ги јаде и кој како седнува на маса, веднаш се појавува ќерка за друштво.
Се мислам како ќе го доранат во градинка. Додуша чек нека тргне од утре и нека де прилагоди, ама ако е како дома тешко нив. Дома ако му е малку тоа што е послужени почнува со ред солзи, ред мрсули и нема смирување додека не добие уште.
Леле ова ке биде бебо мој кога е буден јадам јас, па мм а они се во друга соба или темпирам да спие. А кога сме заедно како кум по се се тегне
Ve citam i se mislam zosto tolku rano pocnuvate od 4 meseci... Mene mi e prerano toa, bebe uste ne ni sedi potpreno da receme na agol 60 stepeni pa da jade. Nie legnati li jademe... Jas od 5 i nedela planiram da pocnam, a i pedijatrive se za posle 5. Ok da svakam vozbudlivo e celiot toj proces i odvaj cekam ama nesakam da forsiram nesto sto ne e... Inaku na kasickive sto pisuva mesecite neka ne ve buni deka od tolku meseci na primer se dava, toa e za gustinata na samata kasa i dali ima parcenca vo nea i slicno.
Мојов ај што со сите седнува да јаде, него и во кујна ако види дека некој оде, со брзина на светлината лета за да види случајно да не се готви нешто без него. Инаку во градинка, за ручек две порции добива редовно, а сабајле јаде малце дома па го носам, дека станува во 6.30, а до појадокот во 8.30 нема шанси да издржи.
Мајки, дали може кашичките што ги правам домашни повеќе овошни, да направам за повеќе денови и да ги ставам во теглички да ми бидат во фрижидер , колку дена можат да стојат ?
Ovosjeto ne bi go ostavala da sedi. Eve na primer zemi banana izlupi ja i ostavi ja za nekoe vreme ke pocrne, isto i jabolko i drugi. Zelencukovi da od denes za utre. Preferiram na dete sekogas svezo da davam.
И кога воведовте месо? Бебе ќе полни точно 6м за десет дена, сѐ уште немаме оброк, планирам од утре веќе да почнам.
Може, јас правам за 2 дена. Во стаклено, убаво затворено, да не биде јадено туку одвоено кога ќе биде спремно.
Од дм био што се. Имаш во одделот за здрава храна. Месо сега планирам да му воведам 7месеци ке прави во понеделник.
Палента со дете на слика, просо од Кам. Месо немам дадено уште, нека наполни 7 месеци па ќе пробаме. Сега 2, 3 пати јајце неделно ќе му давам, цело е воведено. Тие био, органски на првото му ги земав до година, потоа обични. Со второ сум поинаква
Ме охрабруваш да дадам јајце, жими се не знам зошо толку се плашам од јајцево. А многу ке ми олесни за доручек барем двајцата исто ке јадеме.
Пробај утре со жолчка, со авокадо прв пат му ја дадов. 4тинка му дадов јас. После по некој ден и белка ставив